Закарпатцям до уваги: Як пережити блекаути та не втратити здоровий глузд?

Закарпатцям до уваги: Як пережити блекаути та не втратити здоровий глузд?
З настанням холодів росія все частіше намагатиметься здійснювати атаки на енергетичну інфраструктуру, а отже час підготуватись до можливих віялових відключень електроенергії.

 

Підготували перелік справ, які не лише допоможуть легше пережити можливі блекаути, але й ще є корисними для психічного та фізичного здоров’я. Зберігайте допис, щоб всі ідеї були під рукою!

??Прогулянки. Але лише зі світловідбивними або світлодіодними аксесуарами (наприклад, браслета чи стрічка або жилет). Ви побачите дуже красиве зоряне небо, яким не бачили його при вуличному освітленні!

??Механічна робота, що не потребує яскравого освітлення: прибирання, наведення ладу на робочому столі, перепакування сипучих харчів тощо. Збільшення впорядкованості й зменшення хаосу довкола себе – це приємне для мозку явище.

??Практикувати техніки психологічної самодопомоги, які постійно зберігаєте, але ще не мали часу повернутись. Про багато з них ми вже на сайті МОЗ (https://bit.ly/self_help_MOH). Також корисні поради можна знайти на спеціальній сторінці за посиланням: https://www.howareu.com/#techniques. 

??Тренування вдома. Ви можете вже зараз навчитися техніки виконання вправ з тренером (тренеркою), щоб потім вдома мати змогу виконувати їх навіть в сутінках. Також можна завантажити відео, щоб мати його під рукою! 

??Аудіокниги. Допоможуть якісно провести період відключення світла.

??Настільні ігри для всієї родини. Це якісний час разом, для якого не потрібне яскраве освітлення та інтернет.

??Сон. Якщо вже по 9 вечора, можна і не грати в настолки – це ваш давно омріяний шанс виспатися.

Матеріал підготовлено в межах впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

 

26 вересня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів