Поділись тим, що на душі: МОМ запустила опитування «Твої почуття теж важливі»

Поділись тим, що на душі: МОМ запустила опитування «Твої почуття теж важливі»
Тривала війна впливає на всі аспекти нашого життя, випробовуючи чи не кожного цілим спектром негараздів: від фізичного дискомфорту, вимушеної релокації до ментальних проблем і підвищеного рівня тривожності. Від 24 лютого 2022 року фахівці психічного здоров'я та психосоціальної підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ)* опрацювали понад 57 тисяч звернень від осіб, які постраждали внаслідок війни, в різних регіонах України в онлайн та офлайн форматах. Наразі організація продовжує популяризувати та надавати безкоштовну допомогу на гарячій лінії психологічної підтримки в семи країнах: Україні, Польщі, Чехії, Литві, Угорщині, Словаччині та Великій Британії.  

 

На початку липня МОМ розпочала новий етап інформаційної кампанії, спрямованої на привернення уваги українців до турботи про психічне здоров’я – «Твої почуття теж важливі». Амбасадоркою проєкту стала солістка гурту ONUKA Ната Жижченко. 

«Щоденні новини та повномасштабна війна можуть дезорієнтувати. Можуть пригнічувати та викликати негативні емоції та переживання, інколи просто вибивати ґрунт з-під ніг. Хочу нагадати: відчувати будь-які емоції нині – нормально! Проте не варто забувати піклуватися про психічне здоров'я та вчасно реагувати на сигнали свідомості про допомогу», – зазначила співачка в дописі на своїй сторінці у Instagram. 

 

У межах проєкту організація запустила опитування на тему поточних тривог і переживань українців одразу у двох форматах: онлайн та офлайн. До ініціативи офлайн долучилися колективні центри для ВПО та локальні кав’ярні в шести містах України: Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Полтаві й Тернополі.  Заклади розмістили брендовані коробки, в яких відвідувачі можуть залишити анонімні записки з переживаннями на довільну тему: сум за домом, хвилювання за майбутнє, самотність чи поганий сон. Будь-які емоції чи фізичні відчуття, що не дають спокою. Для опитування онлайн МОМ створила окрему посадкову сторінку «Твої почуття теж важливі», на якій кожен відвідувач сайту може за допомогою кількох кліків поділитися власними переживаннями за умови повної анонімності. 

Всеукраїнське опитування триватиме до 7 серпня включно. За його результатами Міжнародна організація з міграції запише освітній ролик, у якому солістка гурту ONUKA Ната Жижченко зачитає записки з анонімними переживаннями, а спеціаліст МОМ поділиться практичними порадами із психологічної самодопомоги.  

«Гострий стрес чи тривале виснаження, горе чи тривога — наслідки війни для психічного здоров'я можуть бути різними, але всі вони потребують уваги та вжиття заходів. Тільки дбаючи про себе сьогодні, ви матимете ресурс рухатися вперед завтра», — звернувся до українців координатор програм психічного здоров'я та психосоціальної підтримки МОМ Хатем Марзук. 

Окрім гарячої лінії, МОМ також надає психологічну підтримку населенню через мережу мобільних бригад психосоціальної підтримки в регіонах та рекреаційні активності. А для психологів, операторів урядових ліній та людей, які безпосередньо працюють із постраждалим населенням, МОМ організовує навчальні тренінги з першої психологічної допомоги, зокрема, в межах співпраці з ініціативою першої леді Олени Зеленської з Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.  

Гаряча лінія психологічної підтримки МОМ працює безкоштовно та анонімно щодня з 10:00 до 20:00. Консультації доступні українською, російською, англійською, арабською та бенгальською мовами.  

Телефони гарячих ліній психологічної підтримки МОМ: 

•           Україна:  0?800?211 444  

•           Чехія: +420 800 050 770 

•           Польща: +48 800 088 091, +48 22 104 32 38 

•           Велика Британія: +44 808 164 8668 

•           Литва: + 370 800 00 474 

•          Словаччина +421 800 601 078 

•           Угорщина: +360680984544 (понеділок–субота) 

Для консультацій англійською та арабською телефонуйте за вказаними номерами з 9:00 до 18:00 в робочі дні та з 10:00 до 17:00 у вихідні (за київським часом). 

Візуальні матеріали проєкту: банери для медіа 

Сторінка організації в Instagram: https://www.instagram.com/iomukraine/  

Сайт організації: https://ukraine.iom.int/uk/haryacha-liniya-emotsiynoyi-pidtrymky  

*Міжнародна організація з міграції (МОМ) працює в Україні з 1996 року. З лютого 2022 року МОМ надає багатоцільову допомогу населенню та громадам, які постраждали внаслідок війни.   

 

 

01 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів