Причини, симптоми, діагностика захворювань, що пов'язані з дефіцитом або порушенням метаболізму вітаміну Д

Причини, симптоми, діагностика захворювань, що пов'язані з дефіцитом або порушенням метаболізму вітаміну Д

 

Вітамін D – це важливий компонент для забезпечення здоров'я кожного з нас. Він бере участь у багатьох фізіологічних процесах, включаючи зміцнення кісткової тканини, регулювання роботи імунної системи, а також контроль за рівнем кальцію та фосфору в організмі. Втім, часто ми стикаємось з проблемою дефіциту вітаміну D, яка може спричинити ряд проблем зі здоров’ям.

Причини, що слугують зменшенню рівня

Однією з основних причин, чому знижується вітамін D  —  це недостатній прийом цього його з їжею, нестача сонячного світла для синтезу на шкірі. Також дефіцит може бути пов'язаний з хворобами, які порушують засвоєння вітаміну D, такими як целіакія, хронічні хвороби печінки або нирок.

Симптоми зниження рівня можуть бути досить різними, залежати від віку та загального стану здоров'я. Серед них:

  • постійна втома та слабкість;

  • біль в кістках;

  • зниження імунітету;

  • проблеми з концентрацією;

  • погіршення настрою.

Діагностувати проблему можна за допомогою аналізу крові, який вимірює рівень 25(OH)D – її активна форма.

Способи поповнення дефіциту вітаміну D

Для поповнення дефіциту важливо збалансовувати своє харчування, зокрема, включати в раціон продукти, багаті цим вітаміном. Серед таких продуктів: риба (особливо жирна), морські продукти, яйця, молоко та молочні продукти.

Однак, навіть збалансоване харчування не завжди забезпечує необхідний рівень, особливо в зимовий період, коли відсутнє достатнє сонячне освітлення. В цьому випадку ефективним рішенням може стати прийом спеціальних дієтичних добавок.

Використання вітамінних добавок є поширеним та зручним способом вирівняти потребу у вітаміні D в організмі. Дієтична добавка Detrimax®  —  це оптимальний вибір для тих, хто хоче відновити потребу у вітаміні.

Він містить високу концентрацію вітаміну D3, який легко засвоюється організмом, допомагає підтримувати імунну систему, зміцнює кістки, сприяє нормальному рівню кальцію в крові, а також поліпшує настрій.

Відвідавши офіційний сайт виробника, ви знайдете список аптек, де зможете купити Detrimax®. А також почитати всю необхідну інформацію про цей продукт, та його властивості, протипоказання, дозування тощо.

Ви маєте зрозуміти, що дефіцит вітаміну D в організмі  —  це поширена проблема, що може призвести до різноманітних проблем зі здоров'ям. Однак, ви можете взяти ситуацію під контроль, правильно харчуючись та використовуючи дієтичні добавки, Детрімакс® з вітаміном Д. 

1. John N Hathcock, Andrew Shao, Reinhold Vieth etc. Risk assessment for vitamin D. Am J Clin Nutr. 2007 Jan;85(1):6-18.

2.     Rathish Nair and Arun Maseeh. Vitamin D: The “sunshine” vitamin. J Pharmacol Pharmacother. 2012 Apr-Jun; 3(2): 118–126.

3. Vitamin D. NIH Office of Dietary Supplements.

 

 

23 червня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів