“Гуцульський борщ для ЗСУ” готують на Рахівщині (ФОТО)
“Команда нараховує понад 50 осіб, серед них переважно жінки. Місцеві підприємці також надають величезну допомогу – продуктами, коштами, доставкою”, — йдеться в дописі.
— Все починалося з одного вакууматора, десь у квітні минулого року, знайомі з Чехії закупили нам ще кілька і так нам стало легше працювати, — розповіла Varosh Оксана Куранян, працівниця Карпатського біосферного заповідника. — Відтоді процес пішов активно: сушимо, вакуумуємо, відправляємо.
Почала робити сухі борщі Наталя Шітив з Ясіня, жінки поділилися продуктами, приготували і спробували запарити готову суміш, скуштували і відтак почали готувати суміш для хлопців на фронті. Спочатку купували продукти за власний кошт, далі вже поступово з’явилися донати, до справи долучаються підприємці.
— Проводили ми акції по школах сільських Рахівського району, “Принеси продукт для борща — зігрій воїна”, — розповіла жінка. — Це нам дуже допомогло в роботі. Зараз у нас проблема з капустою, бо молода дорога, а старої вже нема.
“Гуцульський борщ для ЗСУ” готують у пакетах, розрахованих на 4 осіб, на 8 та на 12. Зі слів Оксани Куранян, борщ пакують у два пакети — пакет із борщовою сумішшю і пакет з буряком, картоплею та м’ясом. До кожного сформованого комплекту додається ще окремо томатна паста.
— Спочатку запарюється суміш, а потім до неї додається бурячок, морква, картопля, м’ясо і спеції, — пояснила вона. — Але за відгуками вже знаємо, що найбільш “ходовий” варіант — на 4 порції. Ми інколи пакуємо і двічі на тиждень, стараємося, щоб завжди були в запасі в нас готові набори, які швидко можна завантажити і відіслати. Буває. що й через інтернет звертаються і просять ящик борщу. В основному надсилаємо 101-й, 128-й, але не відмовляємо нікому.
До команди постійно долучаються нові й нові люди: діти й дорослі, місцеві мешканці та переселенці.
Varosh,
Фото зі сторінки Оксани Куранян та Карпатського біосферного заповідника у Фейсбуці
-->
До теми
- Студія сторітелінгу, де вчать «бачити» історії та розповідати про них
- Пасажирам потягу до Праги з Чопа загрожують штрафи до 5000 євро: причини
- Щиро вітаємо із Великоднем!
- Ворог підступний та цинічний: як уберегтися від можливих масованих атак на Великдень
- Страсна Субота. Традиції і заборони перед Великоднем
- "Навіть у сні себе не бачив воїном, але війна все змінила", — воїн 3-ї штурмової бригади з позивним "Лофт"
- Понад 160 пасок спекли закарпатки та вимушені переселенки для військових на передову
- В Ужгороді не вистачає волонтерів для плетіння маскувальних сіток для військових
- 4 ветерани із Закарпаття перемогли у конкурсі "Варто почати власну справу"
- Батькам загиблого нацгвардійця вручили державну нагороду
- Сьогодні - Вербна неділя за новоюліанським календарем
- Стало відомо, які країни Європи скорочують допомогу біженцям з Україні
- "Мрію, щоб ворог розбив "Іскандером" за 3 млн доларів саме наш Patriot", – розробник муляжів Михайло Роман
- Планували перепливати Тису: прикордонники затримали чергових ухилянтів
- "Дрони помсти": рідні та друзі полеглого захисника Данила Богуславського передали безпілотники для ЗСУ
- В Ужгороді презентували видання «Августин Волошин: шлях у безсмертя»
- Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
- Війна і регіональна журналістика: закарпатські медійники взяли участь в опитуванні щодо розбудови толерантного інформаційного простору
- Андрій «Бродяга» Ткачук: «Не є чимось героїчним втопитися в Тисі…»
- «Бограч-index» – квітень 2024: за місяць продукти подешевшали на 1,2%
До цієї новини немає коментарів