Порівняння розкладних диванів: плюси та мінуси різних типів та матеріалів

Порівняння розкладних диванів: плюси та мінуси різних типів та матеріалів

 

Багато сучасних користувачів надають перевагу розкладним диванам замість ортопедичних матраців. Це обумовлено високим рівнем функціональності таких меблів. Вони використовуються одночасно для проведення дозвілля та комфортного сну. Щоб виріб забезпечував зручність та не втрачав своєї якості, потрібно правильно підійти до його вибору. Для цього слід порівняти декілька топових моделей, наповнювачів та механізмів. Саме це ми зробимо у даній статті. А якщо ви хочете придбати якісні м'які меблі, розкладний диван Матролюкс гарантовано задовольнить усі потреби. Переходьте на сайт виробника та обирайте відповідну модель.

Порівняння механізмів трансформації розкладних диванів

Якщо ви вирішили придбати м'які меблі розкладного типу, рекомендуємо порівняти кілька популярних механізмів. Це допоможе визначитися з підходящим варіантом.

Які пристрої використовуються:

  • Книжка. Класичний механізм, який з'явився одним із перших у меблевій індустрії. Він використовується в найпростіших видах диванів і не потребує особливих зусиль під час розкладки. Щоб отримати спальне місце, достатньо підняти сидіння до характерного клацання, тим самим перекинувши спинку, а потім повернути сидіння у вихідне положення.
  • Єврокнижка. Більш сучасний та вдосконалений аналог Книжки. Меблі з даною системою розкладки відрізняються оригінальним дизайном. Зокрема роль спинки в них виконують великі декоративні подушки. Щоб розкласти диван, їх необхідно прибрати на підлогу, потім висунути сидіння вперед і опустити спинку в простір, що утворився.
  • Акордеон. Цей механізм отримав назву завдяки схожості процесу розкладки з грою на однойменному музичному інструменті. Спальне місце утворюється завдяки тому, що секції дивана розкриваються немов міх в акордеоні. Система відрізняється високою швидкістю та простотою експлуатації, а також довговічністю.
  • Поворотний. Використовується як в кутових, так і в прямих виробах. Може мати одну або дві рухливі частини, які потрібно встановити під певним кутом, щоб отримати просторе спальне місце.

Вибір залежить від цілей, які ви переслідуєте покупкою. Наприклад, для повсякденного використання краще всього підходить Єврокнижка. А найбільш яскравий дизайн мають моделі з Поворотним механізмом.

Які наповнювачі є найкращими для повсякденного сну

Вибір наповнювача для дивана залежить від ваших індивідуальних потреб та уподобань.

Розглянемо найпопулярніші типи наповнювачів:

  • Пінополіуретан (ППУ). Це найбільш поширений матеріал для виготовлення м'яких меблів. ППУ має безліч переваг: він легкий, довговічний, пружний, не деформується з часом, не притягує пил та легко чиститься. Наповнювач може мати різну жорсткість та щільність, тому вибір залежить від переваг конкретної людини.
  • Bonnel. Пружинний блок складається з взаємозалежних пружин, закріплених по периметру надійною сталевою рамою. Боннель має гарну пружність та підтримує спину у правильному положенні, а також забезпечує рівномірну підтримку тіла.
  • Pocket Spring. Це пружинний наповнювач, що складається з багатьох пружин, розташованих в окремих текстильних кишенях. Кожна пружина працює незалежно від інших, завдяки чому забезпечується точкова підтримка тіла.
  • Змійка. Змієвидні пружини вважаються найбільш простими та недорогими. Води роблять розкладні дивани зручними та надійними.
  • Синтепон. Штучний наповнювач, що добре пропускає повітря та створює м'яку й одночасно пруну поверхню.

На що звернути увагу при виборі розкладного дивана

Обираючи диван з розкладним механізмом, потрібно звертати увагу на:

  1. Розміри. Найбільше значення мають габарити спального місця. Від них залежить, наскільки зручно вам буде відпочивати. Щоб правильно їх підібрати, слід до зросту найвищої зі сплячих людей додати 15-20 см. Отримане число буде довжиною спального місця. А ширина залежить від ваших особистих уподобань. Хтось любить спати ближче до партнера, інші — прагнуть індивідуального комфорту.
  2. Каркас. Звертайте увагу на моделі з каркасом із натуральної деревини. Вони міцні та зносостійкі. Також добре себе зарекомендували збірні каркаси, в яких є дерево, ДСП і фанера.
  3. Наповнення. Для повсякденного сну найкраще підходить наповнення, що включає в себе пружинний блок та еластичний шар. Віддавайте перевагу поєднанню Бонелю та пінополіуретану.
  4. Обивка. Оббивна тканина повинна бути практичною, приємною на дотик та стійкою до стирання. Цими властивостями володіютьжаккард, шеніл, флок та мікрофібра.
  5. Механізм. Обирати пристрій слід виходячи з частоти його використання та власного бюджету. Деякі механізми коштують дорожче при цьому маючи більший експлуатаційний ресурс.

Переходьте на сайт виробника Matroluxe і вибирайте відповідну модель. Компанія здійснює доставку по всій Україні, включно з Києвом.

 

25 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів