ЧС-2022: огляд виступу збірної Аргентини

ЧС-2022: огляд виступу збірної Аргентини

 

Перемога збірної Аргентини на чемпіонаті світу в Катарі викликала серед уболівальників та експертів різні думки. Одні вважають, що титул дістався команді Ліонеля Мессі цілком заслужено за грою. Інші вказують на те, що аргентинцям явно вподобали судді, призначаючи на їхню користь пенальті практично в кожному матчі. При цьому далеко не кожен одинадцятиметровий виглядав очевидним. Аргументи кожної із сторін цілком обґрунтовані, але це вже в минулому. Аргентина - чемпіон, і сайт https://dailysports.net пропонує згадати, яким був її шлях до тріумфу.

Починалося все зовсім не райдужно. Гра зі збірною Саудівської Аравії багатьма розглядалася як розминка перед справжніми битвами. У дебюті матчу Мессі відкрив рахунок із пенальті і здавалося, що розгрому не уникнути, але суперник приголомшив фаворита двома швидкими голами після перерви, зумівши втримати отриману перевагу. Таким чином, замість комфортного старту аргентинці опинилися у ситуації, коли відступати практично нікуди.

Поєдинок проти Мексики склався непросто, але висновки з поразки зробили правильні. “Розпечатати” ворота суперника вдалося лише на 64 хвилині (Мессі), а остаточна точка була поставлена ??перед фінальним свистком (Фернандес). У грі з Польщею південноамериканцям для 100%-го виходу з групи знову була потрібна перемога. Навіть незважаючи на незабитий пенальті (до речі, дуже сумнівний), команда у другому таймі дотиснула суперника голами Макалістера та Альвареса.

Аргентина на стадії плей-офф

На шляху до чемпіонського кубка аргентинцям двічі довелося пробивати серію пенальті, тому без допомоги удачі тут явно не обійшлося. З іншого боку такі перемоги свідчать про командний характер. Короткий огляд матчів плей-офф від dailysports.net:

  • 1/8. Аргентина - Австралія 2:1. Після м'ячів Мессі та Альвареса здавалося, що справа зроблена, але автогол Фернандеса зробив кінцівку дуже напруженою.

  • 1/4. Аргентина - Нідерланди 2:2 (4:3). А в цій грі аргентинці не зуміли втримати комфортного гандикапу, створеного зусиллями Лусеро та Мессі (пенальті). Наприкінці основного часу вони пропустили двічі і довели справу до післяматчевої лотереї.

  • 1/2. Аргентина - Хорватія 3:0. Гол Мессі (знову пенальті) та дубль Альвареса допомогли здобути розгромну перемогу, хоча легкою вона точно не була.

  • Фінал. Аргентина - Франція 3:3 (4:2). І знову аргентинці не змогли спокійно довести справу до переможного кінця, виграючи 2:0 на 80-й хвилині. Голи Мессі (з традиційного пенальті) та Ді Марії нівелював Кілліан Мбаппе. Він же відіграв м'яч, забитий Мессі в додатковий час. Потім була голлівудська розв'язка із фантастичним сейвом аргентинського воротаря на останніх секундах та перемогою у серії пенальті.

Таким чином, Аргентина стала триразовим чемпіоном світу, знову вигравши титул після 36-річної перерви.

 

26 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів