Суші та роли з тунцем: якому варіанту надати перевагу

Суші та роли з тунцем: якому варіанту надати перевагу

 

Тунець у якості начинки для суші та ролів є достатньо популярним. Його люблять численні клієнти ресторанів, тож немає нічого дивного у тому, що страви з цим інгредієнтом широко представлені у багатьох меню. Розглянемо це на прикладі меню ресторану Рок-н-Ролл https://rnr.ua/, який у форматі сервісу доставки працює в Дніпрі, Полтаві та Запоріжжі. Тут можна побачити чимало різновидів суші та ролів, у яких одним з інгредієнтів буде тунець. Пропонуємо ознайомитися на конкретних прикладах.

Темпура роли

Ви вже чули про гарячі роли? Навіть ті люди, які остерігалися пробувати роли з сирою рибою, тепер мають відмінний варіант для себе, аби не лише вдовольнити цікавість, а й знайти страву за власним смаком, котра сподобається. Темпура роли проходять термообробку. Вони смажаться або на сковорідці, або у фритюрі.

Коли ми говоримо про такий інгредієнт як тунець, то тут варто згадати Гілан рол з асортименту ресторану Рок-н-Ролл. Порція важить 260 грамів, а до її складу входить 10 ролів. Серед інгредієнтів начинки, окрім стружки тунця, можна також побачити атлантичний морський лосось, окунь, ікру, айсберг, огірок та соус спайсі. Вишуканий мікс морепродуктів тішить навіть найбільш вибагливих гурманів.

Варто більш детально ознайомитися з тим, якою є історія темпура ролів. Попри те, що сама страва походить з японської кулінарної традиції, свого часу, ще у далекому XVI сторіччі кляр темпура був привезений до цієї країни португальськими проповідниками. Цікавим є те, що португальці згодом втратили цей рецепт самі, але він до них повернувся вже через японців, з огляду на популярність ролів, які ми розглядаємо.

Незважаючи на те, що приготуванням страв у клярі на сьогодні навряд чи когось можна здивувати, темпура роли є достатньо вибагливими до того, аби зберігалася технологія їх приготування:

  • По-перше вода для приготування кляру повинна бути крижаною. Так-так, не просто холодною, а саме крижаною.
  • По-друге, панірувальні сухарі мають бути виготовлені з відбірної пшениці, інакше страва не матиме такого смаку та приємного золотистого відтінку.
  • По-третє, дуже важливо те, що під час об смаження ролів використовується не соняшникова олія, а рисова чи кунжутна.

Здавалося б, йдеться про дрібні деталі, але насправді вони є надзвичайно принциповими для дотримання технології.

Темпура роли від закладу Рок-н-Ролл – це страва, де дбають про усе, що було вище описано стосовно нюансів приготування. Тож якщо ви шукаєте смачні роли, у складі яких є тунець, зверніть увагу на Гілан рол від цього закладу. А далі ознайомимося з тим, які ще роли з цим інгредієнтом пропонуються в асортименті.

Смокі рол з лососем та ананасом

Якщо ви надаєте перевагу ролам, де делікатесні морепродукти поєднуються з фруктами, то зверніть увагу на цей варіант. У ньому, як і в попередньому прикладі, серед інгредієнтів присутня стружка тунця. Також, окрім рису та норі, ви побачите між складників лосось та ананас, які є основними смаковими акцентами цієї рецептури. Доповнюється така кулінарна композиція сиром Чеддер та соусом «світ чилі». Ну і неможливо тут забули про крем-сир Філадельфія, котрий є традиційним складником багатьох сучасних ролів.

Як можна побачити з рецептури, суші-майстри ресторану Рок-н-Ролл стараються міксувати інгредієнти так, щоб вони були справді добре поєднані, пасували один до одного та забезпечували стравам виразний і упізнаваний смак.

Каліфорнія Fish Mix

Розглянемо ще один варіант ролів, які мають у своєму складі тунець в якості одного з інгредієнтів. Правда, тут ідеться вже не про стружку, а по шматочки. Напевно, з назви ролів стає зрозумілим те, що мається на увазі мікс різних кількох риб та інших морепродуктів. Лосось гриль тут поєднується з тунцем. Ознайомившись з меню закладу, ви побачите те, що подібне поєднання є достатньо поширеним. Це недивно, адже воно допомагає підсилити смак одного інгредієнта іншим, зробивши страву унікальною. Доповнюється її смакова палітра такими складниками, як японський омлет, кальмари та сир Філадельфія. Також свіжості й соковитості додає огірок. Мистецтво поєднання інгредієнтів у правильних пропорціях – те, за що клієнти цінують заклад Рок-н-Ролл. Пройдемося далі про меню.

«Філадельфія» з тунцем

Вище ми розглянули кілька варіантів ролів з тунцем. У перших двох випадках стружка тунця була додатковим складником, у третьому – одним з ключових інгредієнтів. А тепер торкнемося рецептури ролів, де саме тунець є головним елементом та смаковим акцентом страви. У ролах «Філадельфія» з тунцем ви зможете посмакувати чудовим поєднанням цієї риби з ніжним однойменним крем-сиром, який так люблять гурмани. Також серед інших складників можна побачити авокадо, огірок та соус «світ чилі». Але і на ньому не завершується перелік страв, з якими варто ознайомитися.

Дабл Фіш

Отож, ключовими елементами ролів Дабл Фіш є саме тунець та атлантичний лосось. Знову можна побачити поєднання м’яса цих двох риб, яке так пасує одне до одного. Також серед складників страви – огірок, авокадо, ікра, кунжут та японський майонез. Ці роли є дуже смачними, адже їх основу з рису та норі доповнює таке розмаїття інгредієнтів.

Макі з тунцем та авокадо

У перекладі назва «макі» означає – загортати в рол. Багато гурманів полюбляють ці традиційні роли, які є смачними й поживними. Для більшості ролів макі характерним є те, що шар водоростей норі розташований зверху – ним обгортають рулетик. Отож, у цих ролах, крім норі та рису, є тунець і авокадо. Попри те, що таку кулінарну композицію можна назвати мінімалістською, вона допомагає краще розкрити смак кожного з інгредієнтів, зробивши на ньому акцент.

Боніто

І на завершення розглянемо ще одні роли, де використовується тунець. Правда, тут теж ідеться про стружку, як і в перших прикладах, котрі ми розглядали. Отож, у начинці ролів Боніто поєднуються лосось гриль, стружка тунця, помідор, огірок, ікра та соус «спайсі».

Смакуйте чудовими ролами з асортименту сервісу Рок-н-Ролл. Якщо ви любите страви з тунцем, то між такого розмаїтого меню вам точно буде з чого обрати, а приємні ціни та швидка доставка стануть додатковими перевагами.

 

17 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів