Meest ПОШТА: обмеження на доставку посилок в Казахстан з України

Meest ПОШТА: обмеження на доставку посилок в Казахстан з України

 

Українські громадяни активно відправляють пакунки за кордон, так само як і в межах нашої країни. Але потрібно не забувати, що існують певні обмеження на доставку посилок в Казахстан з України, порушення яких суворо карається згідно з чинним законодавством. В першу чергу правила спрямовані на те, щоб захистити людей та дотримуватись міжнародних норм.

Поточні обмеження на доставку посилок в Казахстан з України

обмеження на доставку посилок в Казахстан з УкраїниКоли ви відправляєте щось з України в іншу країну світу, попередньо потрібно ознайомитись з обмеженнями. Наприклад, на Meestposhta.com.ua в зручній формі надана чітка регламентація на міжнародні доставлення. Заборона при відправленнях в Казахстан розповсюджується не тільки на певні речі. Повний перелік чинних обмежень:

  1. Фіксована вага посилки — до 30 кг.
  2. Допустимі габарити пакування — 80?50?40 см.
  3. Можливий тип відправлення — адресно до дверей.
  4. Допустима максимальна вартість мита, яка діє до 01 квітня 2025 року, — 1000 євро.

Щоб розуміти витрати на пересилку та основні правила, потрібно враховувати не тільки сплату мита та ПДВ. Максимальна ціна самої пересилки може становити не більше 200 євро. На неї буде також впливати оголошена вартість.

Якщо допустимі значення перевищені, відправник сплачує мито: 15% від вартості пакунка. При цьому сума не повинна бути меншою, ніж 2 євро за 1 кг вантажу.

Заборонені вантажі: що та чому не можна пересилати

обмеження на доставку посилок в Казахстан з УкраїниІснує певний перелік вантажів, які є небезпечними, шкідливими для здоров'я або просто забороненими міжнародними нормами. Свідомо пересилаючи наступні речі, відправник наражає себе на небезпеку, а як наслідок — на покарання за порушення:

  1. Зброя вогнепальна та засоби захисту, боєприпаси та будь-яке військове спорядження.
  2. Культурні, історичні, національні цінності — вони теж підпадають під обмеження на доставку посилок в Казахстан з України.
  3. Документи — трудові книжки, дозволи на зброю, військові квитки.
  4. Продукція сільськогосподарського господарства та харчі.
  5. Сигарети та спиртні напої.

З повним списком заборонених предметів можна ознайомитись на сайті Meest ПОШТА.

Інші обмеження

Беріть до уваги, що посилки комерційного характеру не приймаються до відправлення в Казахстан. Маються на увазі однорідні предмети. Якщо попри заборони вони будуть відправлені, то все одно повернуться до відправника. Не варто забувати про правила пакування, які однаково діють на відправлення до будь-якої країни.

 

14 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів