В Ужгородському замку нагородили дітей-учасників конкурсу “Захисники України: історія та сьогодення”

В Ужгородському замку нагородили дітей-учасників конкурсу “Захисники України: історія та сьогодення”
16 січня нагородили 24 переможців обласного конкурсу літературних творів, образотворчого мистецтва та фоторобіт на тему “Захисники України: історія та сьогодення”. Нагородження відбулось в Ужгородському замку. Про це повідомила директорка департаменту освіти закарпатської військової адміністрації Мар’яна Марусинець. За її словами, роботи переможців опублікували у збірці “У війни не дитяче обличчя”.

 

Нагородження переможців відбулося в Ужгородському замку. Загалом нагородили 24 учнів шкіл Закарпатської області. Серед них й учень 9-го класу школи в селі Поляна Ярослав Манжос. У номінації літературний твір хлопець отримав перше місце. Ярослав розповідає: переїхав з Миколаєва з батьками у березні.

"Бачив дуже багато обстрілів, зруйнованих будинків. У Миколаєві були до березня, потім переїхали в селі Поляна. Я побачив цей конкурс і вирішив взяти у ньому участь. В мене були начерки, думки і тому в мене був шанс і я взявся", — каже переможець конкурсу Ярослав Манжос.

Фото: Віктор Микита/ Facebook

У номінації "Малюнок" перше місце отримала учениця 6-го класу Монастирецької школи Хустського району Софія Горват.

"На малюнку зобразила козаків минулого до сучасного героя, від жінки-воїна до воїна- чоловіка. Ще я намалювала погорілі будинки, прапор, який розвивається. Зобразила нашого героя-привида Києва. Я намалювала свою мрію, тому що хочу, щоб Україна перемогла", — розповіла переможиця конкурсу Софія Горват.

Фото: Суспільне Ужгород

Участь у конкурсі взяли 162 учнів закарпатських шкіл, розповіла директорка департаменту освіти закарпатської військової адміністрації Мар’яна Марусинець. За її словами, переможців нагородили грошовими преміями.

"В еквіваленті три тисячі гривень — перше місце, дві з половиною тисячі — друге місце, і звичайно, третє місце — це дві тисячі, мотивуючи премії, щоб заохочувати дітей на наступні такі кроки — тисяча гривень. Жодна дитина не залишиться без фінансової мотивації та без подарунка. Це все за кошти обласної військової адміністрації та обласної ради”, — каже директорка департаменту освіти закарпатської ОВА.

Фото: Віктор Микита/ Facebook

За словами Маряни Марусинець, роботи переможців опублікували у збірці "У війни не дитяче обличчя". Її тираж складає 75 примірників.

Суспільне Закарпаття

 

17 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів