Медичні термометри: відмінності, переваги та недоліки

Медичні термометри: відмінності, переваги та недоліки

 

Градусник – обов'язковий елемент домашньої аптечки. Як рекомендують лікарі, термометр повинен використовуватися раз на тиждень дорослими та щодня дітьми, навіть якщо немає явних ознак хвороби. Хвилинна процедура допоможе не пропустити негативні зміни в організмі, які часто супроводжуються підвищенням температури.

Тим паче, що сучасні термометри, які можна придбати в аптеці «Бажаємо здоров'я», дозволяють це зробити швидко з високим ступенем достовірності. Аптечна мережа працює в усіх регіонах України, пропонує великий асортимент медичної продукції – від ліків до супутніх товарів – за доступними цінами. Щоб придбати препарати онлайн, достатньо зробити замовлення на сайті та оформити доставку зручним способом.

Види термометрів

Асортимент цих виробів медичного призначення представлений такими різновидами:

  • ртутні;
  • безртутні;
  • електронні;
  • безконтактні (інфрачервоні).

Ртутні – традиційний варіант термометра. Свою функцію градусник виконує завдяки вмісту ртуті, яка реагує на температуру тіла. Час виміру – 5 хвилин з похибкою 0,1 градуса. З його допомогою можна виміряти температуру аксилярно (під пахвами), орально та ректально. Попри простоту використання, такі градусники мають один мінус – вміст ртуті у скляному корпусі. При необережному поводженні він легко розбивається, і ртуть витікає назовні.

З 2007 року такі варіанти заборонені в країнах Європейського союзу. Тому їх поступово змінюють електронні термометри, які зручні та безпечні у застосуванні. На відміну від ртутних або спиртових, вони швидко вимірюють температуру (всього за 15–30 секунд), а похибка може становити 0,1-0,2 градуса. Щоб отримати максимально достовірні результати, рекомендують термометр тримати ще кілька секунд після звукового сигналу. Вимірювати температуру можна ректально, орально та аксилярно. Поряд з очевидними перевагами є два недоліки. Перший – такі градусники чутливі до електромагнітних полів. Друге – гарантія 2 роки, після чого вимірювальний прилад треба віддавати на перевірку в метеорологічну службу.

Безконтактні або інфрачервоні термометри – нове покоління градусників, які стали першою необхідністю в період пандемії, тому що дозволяють виміряти температуру без безпосереднього контакту з тілом і не вимагають дезінфекції після кожного використання, як інші варіанти. Відрізняються високою швидкістю фіксації температури (2 секунди) і дозволяють, крім тіла, використовувати для вимірювання температури приміщення, води та їжі. Вартість таких приладів вища за ртутні, безртутні та електронні аналоги, але зручність, багатофункціональність та безпека застосування виправдовує витрачені кошти.

Щоб придбати якісний медичний товар, необхідно звернутись до аптеки. Адже вони мають право торгувати лише сертифікованою продукцією, яка пройшла необхідні клінічні дослідження.

 

05 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів