Нацбанк дозволив українцям купувати безготівкову валюту без лімітів, але є умова

Нацбанк дозволив українцям купувати безготівкову валюту без лімітів, але є умова

 

Національний банк з 21 жовтня дозволив купувати долари США за офіційним курсом без обмежень за сумою з подальшим їх розміщенням на депозит у банку від 6 місяців.

Як повідомляється на офіційній сторінці НБУ в Telegram, обов'язковою умовою також є обов'язковий зворотний продаж купленої валюти після закінчення терміну депозиту також за офіційним курсом, який буде на той момент.

"Відсоткова ставка за депозитом буде встановлюватися відповідно до політики банків, термін депозиту - від шести місяців з можливістю пролонгації, але без права дострокового розірвання. Як купівля, так і продаж валюти буде здійснюватися за офіційним курсом Національного банку, який буде діяти в день проведення кожної з операцій", - йдеться в повідомленні.

Тобто громадянин зможе вкласти певну суму зараз на депозит у доларах США за курсом 36,57 грн/дол. США і через шість місяців отримати суму в гривнях, яка буде відповідати курсу НБУ на дату закінчення депозиту.

"Такий інструмент поповнить лінійку альтернативних інструментів купівлі готівкової іноземної валюти, а значить сприятиме зниженню попиту на неї. Це дасть можливість зменшити тиск на курс на готівковому валютному ринку, який визначається співвідношенням попиту і пропозиції", - йдеться в повідомленні.

Введення валютного депозиту не зробить негативного впливу на міжнародні резерви, враховуючи, що цей продукт передбачає зворотний продаж іноземної валюти.

Новий інструмент розроблявся у співпраці з банками, і окремі банки введуть його найближчим часом.

 

20 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів