Фізіотерапевтка зі Словаччини допомагає проходити реабілітацію дітям на Закарпатті (ФОТО)

Фізіотерапевтка зі Словаччини допомагає проходити реабілітацію дітям на Закарпатті (ФОТО)
Перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький разом зі словацькими партнерами відвідав Обласний будинок дитини у місті Свалява. У закладі проживають 97 дітей, деякі з них – сироти, позбавлені батьківського піклування, деякі перебувають тут за заявкою батьків. 34 дитини – евакуйовані зі Спеціалізованого будинку дитини м. Біла Церква.

 

Усі вони потребують реабілітації та корекції порушень розвитку, навчання основним соціальним і побутовим навичкам, створення передумов для успішної інтеграції в суспільство.

«У цьому прагне допомогти діткам висококваліфікований фізіотерапевт зі Словаччини Зузана Касціно. Вона раз на місяць приїздить у Сваляву, аби тиждень попрацювати із вихованцями закладу, подарувати їм радість руху, можливість навчитись чомусь самостійно, розвиватись і досягати результатів», – прокоментував Мирослав Білецький.

Її робота базується на застосуванні передових методик у галузі фізіотерапії. Зокрема, лікарка використовує методи Вацлава Войти для допомоги дітям, які народилися передчасно або з інших причин мають затримку розвитку, нейророзвивальну терапію Берта Бобата, костюм-павук для реабілітаційних вправ, завдяки яким дитина може відпрацьовувати правильні рухи стоячи, у русі або лежачи на реабілітаційному столі, та багато інших.

«Результати її роботи вражаючі. І ми мали можливість переконатися в цьому на власні очі. Неймовірно надихає бачити, як пані Зузана повертає діткам радість руху, а заодно і життя», – зауважив перший заступник очільника краю. 

Зараз у закладі є гостра потреба облаштувати сенсорну кімнату, оснащену спеціалізованим обладнанням для стимуляції систем сприйняття. Як стимулятор на органи чуття використовують звуки, світло і колір, запахи, масажні поверхні. Робота у такому приміщенні допоможе лікувати дітей з аутизмом, психологічними та сенсорними розладами.

«Вдячні словацьким партнерам за таку ініціативу. Ми ж, зі свого боку, будемо допомагати і робити все, що від нас залежить, аби в Обласному будинку дитини продовжували допомагати вихованцям з вадами розвитку», – прокоментував Мирослав Білецький.

Закарпатська ОВА

 

18 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів