Уряд Угорщини передав Закарпаттю 6000 доз вакцин БЦЖ від туберкульозу

Уряд Угорщини передав Закарпаттю 6000 доз вакцин БЦЖ від туберкульозу
Сьогодні Уряд Угорщини передав Закарпаттю 6000 доз вакцин БЦЖ для профілактики туберкульозу.

 

Новини Закарпаття: генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкаї повідомив, що нинішньою поставкою вакцин сьогодні завершено п’ятирічну програму допомоги Закарпатській області в галузі імунопрофілактики.

“Загалом за час дії програми з 2017 по 2022 роки Угорщина передала Закарпаттю 110 700 доз вакцин від різних інфекційних хвороб, – повідомив генеральний консул. – Зараз ми привезли 6000 доз вакцини, минулого року 21 тисячу, в попередні роки також були поставки, тобто, ми послідовно виконали всі наші обіцянки, як і виконуємо всі інші наші програми допомоги. Також ще раз запевняємо в нашій солідарності з українським народом».

Загалом, як уточнили в департаменті охорони здоров’я Закарпатської ОВА, загалом за 5 років Угорщина передала вакцин Закарпаттю на загальну суму близько 50 млн грн, нинішня партія вартує приблизно 800 тис грн (орієнтовно 8 млн форинтів).

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита висловив вдячність уряду Угорщини за послідовну підтримку Закарпаття та України.

«Для нас ваша підтримка дуже важлива, – зазначив В. Микита. –  Угорщина нас підтримує з перших днів війни. Дякую нашим партнерам – Уряду Угорщини та Генеральному консулу Угорщини в м.Ужгород Йожефу Бачкаі за підтримку й увагу до Закарпаття. Ваша підтримка дуже важлива і для Закарпаття, і для всієї України».

Він також уточнив, що зараз в Україні діє режим воєнного стану, тож зрозуміло, що є певні логістичні труднощі щодо централізованого постачання комбінованих вакцин. Такі препарати є значно зручнішими для проведення перших планових щеплень дітям, адже одна ін’єкція захищає від декількох інфекцій.

У департаменті також уточнили, що передані в рамках програми імуноглобулічні препарати для профілактики кору, епідемічного паротиту, краснухи, дифтерії, правця та інших інфекційних хвороб.

 

10 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів