СК «Деренівська купіль» став першим і єдиним в Україні курортом, який отримав європейський сертифікат якості Europe SPA Med

СК «Деренівська купіль» став першим і єдиним в Україні курортом, який отримав європейський сертифікат якості Europe SPA Med
Що означає для рекреаційного потенціалу закарпаття сертифікат якості від європейської асоціації курортів.

 

Закарпатський курорт «Деренівська купіль» перший та єдиний в Україні отримав сертифікат якості від Європейської асоціації курортів. Як вдалося отримати європейське визнання закарпатському курорту, що це означає для рекреаційного потенціалу Закарпаття, а також для реабілітації українців, розповіли під час виїзного засідання Ужгородського прес-клубу.  

Europe SPA Med – найвище визнання

Медичний директор СК «Деренівська купіль» Володимир Сверида під час виїзного засідання розповів, що перше в Україні український курорт отримав європейський сертифікат якості. Він, зокрема, нагадав медійникам, що взагалі існують 4 види сертифікатів: велнес, спа, медичний готель та найвищий в цій серії Europe SPA Med. Останній вважається по суті найоб’єктивнішою оцінкою, і цей сертифікат – це найкраще, що може мати курорт у світі.

Завдяки отриманню сертифікату курортний комплекс автоматично став членом Європейської асоціації курортів, а фахівці закладу отримали змогу обмінюватися досвідом, знаннями, брати участь у  спільних конференціях асоціації тощо.   

«Отримавши цей сертифікат ми автоматично виходимо на міжнародну арену медичного туризму, - додав меддиректор. – Завдяки цьому документу кожен гість, який зайде на сторінку «EuropeSpa», побачить нас і може бути впевненим, що всі наші послуги найвищої якості».

Особливості проходження сертифікації

Для того, щоб видати курортному закладу найвищий сертифікат якості, його впродовж кількох днів інспектував німецький аудитор.

Як розповів Володимир Сверида, медичний директор «Деренівської Купелі», наприкінці минулого року незалежний німецький аудитор доктор Курт фон Сторх завершив ретельну перевірку  санаторно-курортного комплексу «Деренівська Купіль». Упродовж кількох днів аудитор інспектував рівень професіональної підготовки лікарів та працівників, гігієну та укомплектованість аква та спа просторів, басейнів і саун, фітнес-залів, різноманіття спа та оздоровчих послуг, відповідність стандартів медичних, оздоровчих і доглядових процедур рівню преміальних курортів Європи. Як наслідок, санаторний комплекс отримав сертифікат якості від європейської асоціації курортів.

Головна цінність Деренівської купелі – це вода, яка приваблювала туристів понад 400 років. Вона збагачена природнім кремнієм, і в цьому її основна цінність. На основі води побудоване оздоровлення, відновлення, купання. Навіть харчування в ресторані побудоване на основі цієї купелі.

Перевірку готель проходив на основі понад 500 показників відповідності європейським стандартам якості сервісу.

Шлях до отримання сертифікату був непростий, каже Мирослава Конкус, начальниця служби SPA-сервісу. Тестували всі комплекси. Інспекція тривала протягом 3 днів. Першим етапом перевірки був медичний центр. В першу чергу тестували воду з двох джерел – були надані хімічні аналізи, сертифікати, оглядали геолокацію, систему подання та розміщення води, був проінспектований весь лікувальний корпус, устаткування медкабінетів, аптечок тощо. Крім того, були перевірені всі протоколи лікувань, технологічні карти, згідно з якими надаються всі послуги.

Перевіряли навіть всі засоби для дезінфекції, сертифікати їх тощо, а утилізації використаної мінеральної води приділялася особлива увага.

Окремий день був приділений перевірці кваліфікації персоналу, адже саме працівники формують здоров’я пацієнта, атмосферу закладу.

"Ми отримали великий досвід, вдячні пану Курту за вказівки, і впевнені, що будемо гордо нести звання члена Асоціації Євроспа і розширювати спектр послуг", - уточнила пані Мирослава.

 Володимир Сверид також нагадав, що «Деренівська купіль» має понад чотирьохсотрічну історію, унікальність курорту полягає в мінеральній воді, яка збагачена кремнієм. Ця вода здатна лікувати, оновлювати, омолоджувати організм. «Відродження традицій деренівських купелей у поєднанні з сучасними технологіями дали унікальний результат», - додав Сверид.

Навіть такі показники, як якість очистки води, чистота повітря не враховуються в укрстандартах, але для європейського споживача вони вимагаються, тож, відповідно, їх і робили.

«Цей сертифікат - це велика відповідальність перед гостями, які прибуватимуть до нас із Європи».

Сертифікація проходитиме щотри роки.

https://kiszo.news/

 

05 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів