В Ужгороді проведуть комплексну дезінфекцію мереж водопостачання
В наш час найпоширенішим способом дезінфекції води залишається хлорування. Чому хлор, а не інші розрекламовані технології? Причина цього полягає в підвищеній ефективності такого знезараження води і економічності технологічного процесу в порівнянні з іншими існуючими способами. Інша найважливіша перевага цього способу – завдяки ефекту післядії забезпечується мікробіологічна безпека води при її транспортуванні до споживача. Тобто коли очищена вода рухається трубами до осель ужгородців, вона має серйозний захист і не “вчепить” на себе щось нехороше.
Погодні умови в Ужгороді останніми місяцями дивують своїми примхами. Спека, зливи – це все впливає на якість питної води. Накопичений у трубах осад формує умови для розвитку мікроорганізмів, а збільшення температури пришвидшує цей процес. Вторинне забруднення особливо часто трапляється у тупикових водогонах, де рух води дуже повільний. Оскільки термін експлуатації наших водопровідних мереж доволі значний, явище вторинного забруднення води має місце. Тому наше підприємство періодично проводить гіперхлорування води, аби забезпечувати населення міста Ужгород питною водою високої якості.
Відповідно до нормативних документів необхідно проводити очищення та дезінфекцію споруд та водопровідних мереж. Гіперхлорування водогінної мережі проводять шляхом її заповнення підвищеними дозами хлору. Після цього здійснюється промивка чистою водою. Саме процес гіперхлорування дозволяє вбивати хвороботворні бактерії та віруси, а також запобігає виникненню епідемій серед населення у спекотну пору року.
У період гіперхлорування мешканцям необхідно:
- до початку – зробити запас питної води на ніч при потребі;
- після промивки мереж (30 липня) необхідно, по-можливості, пропустити воду для її швидкого освітлення, поки вона не стане прозорою та без запаху хлору.
Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»
-->
До теми
- В Ужгороді презентували видання «Августин Волошин: шлях у безсмертя»
- Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
- Війна і регіональна журналістика: закарпатські медійники взяли участь в опитуванні щодо розбудови толерантного інформаційного простору
- Андрій «Бродяга» Ткачук: «Не є чимось героїчним втопитися в Тисі…»
- «Бограч-index» – квітень 2024: за місяць продукти подешевшали на 1,2%
- Альпіністка із Закарпаття Ірина Галай підкорила одну з найнебезпечніших гір у світі Аннапурну
- Працівники Центру культури провели майстер-клас у «Дорозі життя»
- Закарпатські гвардійці-вогнеборці відточують вміння гасити пожежі
- Повернення до життя: навіщо відновлювати річки і чи це взагалі можливо?
- Уродженець Закарпаття, який захищав Маріуполь, отримав квартиру
- Медики обласної клінічної лікарні консультуватимуть військових разом із американськими колегами
- В Ужгороді у замку пластуни відзначили 112-річчя першої присяги
- Рятує життя на фронті: історія патрульної поліцейської з Ужгорода Марії Семенюк
- Нова шахрайська схема: зловмисники обіцяють українцям швидке оформлення паспорта
- ТОП-10 закарпатських кондитерських. «Закарпаття - солодке серце України»
- «Бограч-index» – квітень 2024: за місяць продукти подешевшали на 1,2%
- На Закарпатті зростає захворюваність дітей на туберкульоз
- UNDP оголошує грант на проведення дослідження громадської безпеки та соціальної згуртованості
- Факультет суспільних наук УжНУ першим приєднався до проєкту «Народний дрон»
- Готель Брістоль влаштував великоднє свято для дітей
До цієї новини немає коментарів