Попри війну: планова заготівля деревини триває у всіх семи лісництвах Берегівського держлісгоспу

Попри війну: планова заготівля деревини триває у всіх семи лісництвах Берегівського держлісгоспу
ну:

 

Уже незабаром будуть відомі результати господарської діяльності за підсумками першої половини року. Відтак проведуть глибокий аналіз, дещо скорегують і намітять нові завдання. Наразі зрозуміло, що нанесений війною удар - як моральний, так психологічний і емоційний – таки не минув безслідно. У перші тижні агресії, як інформує керівник лісгоспу Василь Агій, на трасу не виїжджав транспорт, призупинили діяльність також споживачі, у

розгубленому стані опинилися працівники підприємства. Частину колективу було мобілізовано, спецтехніку віддано для потреб війська.

Також весь лісовий відділ влився у  підрозділ територіальної оборони. Зараз ситуація однозначно поліпшилася. Керівництво створює передумови, аби злагодженою ставала робота на всіх напрямках.

Ясно, що не можуть не виникати труднощі. Зокрема, за словами провідного інженера лісового господарства Степана Гаджеги, часом деяких покупців не задовольняють ціни, за якими реалізовується ділова дубова деревина. І неохоче купляють продукцію. Але ж ціни встановлюються на аукціоні і від лісгоспу не залежать. Їх диктує ринок.

Як повідомляє головний бухгалтер підприємства Володимир Хіміч, станом на зараз, заготовлено 1090 кубометрів ділової деревини, що відчутно менше, ніж торік (2598 м3). Але ж заготівельний період якраз у розпалі. Просто частина підприємств, що раніше купляли ліс, розташовані в регіонах, які охоплені війною. Тож, або припинили

діяльність, або ж іще не релокувалися в інші місця і не запустили виробництво по-новому. Також через війну виникають труднощі з логістикою. Але тут сподіваються, що це тимчасово, і ситуація покращиться.

У той же час цифри ділової деревини «перекриває» заготівля дровяної. На неї попит величезний. І про це свідчать такі факти: населенню на сьогодні вже реалізовано 9050 кубометрів паливних дров, що майже на третину більше (6278 м3), ніж торік. Практично удвічі більше відпущено і бюджетним установам. А це – надзвичайно важливо. Бо Берегівський лісгосп, задовольняючи потреби у твердому паливі жителів навколишніх сіл і міст та дитсадків, шкіл, контор ОТГ, - зміцнює тил держави. Також забезпечує свій колектив роботою, щомісячною зарплатнею і регулярно сплачує податки до державної казни. А нині це – головне.

Василь НИТКА.

Фото з архіву автора.

 

30 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів