Сьогодення найбільшого в Ужгороді заводу

Колись це підприємство було найбільшим роботодавцем в місті, його продукцію знали по всьому СРСР.

 

У 90-х роках минулого століття, як і всі інші, "Ужгородський Турбогаз" неабияк постраждав від економічної кризи і був змушений значно скоротити виробництво. Що ж представляє собою цей гігант місцевих масштабів сьогодні? "Ужгородський Турбогаз" – виробник устаткування для нафтогазового комплексу, що спеціалізується на випуску енергетичного устаткування для електростанцій тих, що працюють на газоподібному паливі, а також широкого спектру устаткування для добування, транспортування і зберігання нафти і газу: (ГПУ, ротори нагнітача, пари редукторів), пункти комерційного обліку витрати газу (УСБ); електрична ізоляція і електрохімічний захист трубопроводів від корозії (муфти); видобування природного газу і облаштування свердловин (штуцери регулюючі, клапани); газифікація промислових об’єктів ("Ташкент-1, ГРПШ-400). А також арматура замочна (крани кульові); редуктори для силових передач; запасні частини для устаткування металургійних комбінатів.
Основні споживачі продукції заводу "Ужгородський Турбогаз" - на Україні: підрозділи НАК "Нафтогаз України": "Черкасстрансгаз", "Львівгазвидобування", "Полтавагазвидобування", "Укрнафта", в Росії - ВАТ "Газпром", в Білорусі: "Связьпромінвест", "Ростехинструмент", Казахстан, Узбекистан.

За 2005 рік проведено і реалізовано готової продукції на суму близько 9 мільйонів гривень, її зростання в порівнянні з 2004 роком збільшилося в два рази. До кінця поточного року ОАО "Ужгородський Турбогаз" планує вийти на об’єм виробництва до 20 мільйонів гривень. Великі надії підприємство покладає на спільну роботу з ХК "Автокраз", що можливо дозволить розширити експортний потенціал, підвищити ефективність просування продукції "Ужгородський Турбогаз" по сегментах ринку в пакеті з іншими продуктами заводів Холдингу. На підприємстві проводяться заходи щодо залучення висококваліфікованих працівників і молодих перспективних кадрів. Середня зарплата на заводі за станом на 1 березня 2006 року збільшилася в порівнянні з показниками за аналогічний період минулого року в півтора рази і склала 885 гривень. Тож хоч і не самотужки, але можливо підприємство вийде на достойний рівень.

 

17 квітня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів