Українець намагався виїхати закордон за підробленими документами

Українець намагався виїхати закордон за підробленими документами
Сьогодні вночі у пункті пропуску «Ужгород» прикордонники Чопського загону припинили спробу перетину українсько-словацького кордону за підробленими документами.

 

Під час здійснення заходів прикордонного контролю у правоохоронців виникли сумніви щодо документів одного з пасажирів легкового автомобіля «Skoda» іноземної реєстрації. Разом з паспортом 32-річний громадянин України пред’явив прикордонному нарядові «Тимчасове посвідчення військовозобов’язаного» та «Довідку військово-лікарської комісії». Ці документи мали надати їх власникові право виїзду за межі України у період воєнного стану.

Прикордонники вирішили перевірити посвідчення та довідку поглиблено. У ході дослідження було встановлено, що обидва документи містять ознаки підробки. Згодом чоловік зізнався, що придбав їх в Інтернет мережі за 1000 доларів США, аби уникнути мобілізації. У діях особи вбачають ознаки правопорушень, передбачених ч.4 ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» та ст.336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією».

Підроблені документи вилучили викликані на місце події співробітники Нацполіції. Чоловік виїхав з пункту пропуску у супроводі слідчо-оперативної групи.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

 

14 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів