В Ужгороді вшанували пам`ять загиблих через російську агресію дітей

В Ужгороді вшанували пам`ять загиблих через російську агресію дітей
«Юрчик. 15 років. Ірпінь», «Оксанка. 1 рік. Маріуполь» – білі паперові янголики з іменами загиблих через російську агресію дітей і білі повітряні кульки сьогодні майоріли над порожніми стільчиками із самотніми іграшками в Ужгороді на площі Театральній – відбулася акція «Реквієм за дитячою мрією»

 

Мовчки, запаленими свічками вшановували пам’ять про юних українців, а таких лише за офіційними даними від початку повномасштабної війни проти – 261 вбита дитина, 463 поранено, а ще ж невідомо скільки злочинів не задокументовано, насамперед на окупованих територіях.

За словами організаторів – благодійного фонду «Серце до серця» в Закарпатській області, патрульної поліції Закарпаття, ГО «Волонтери Ужгорода», Ужгородського гуманітарного центру – акцію організували, аби привернути увагу до потреб і незахищеності українських дітей під час війни.

Правники відзначають, що окупанти брутально порушують обов’язок держави забезпечувати права дітей в умовах збройних конфліктів, передбачені статтею 38 Конвенції ООН про права дитини. рф також грубо порушує норми статті 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє здійснювати примусове переселення або депортацію осіб з окупованої території.

Ужгородська міська рада

 

06 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів