Грибник та громадянин РФ: на Закарпатті затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон

Грибник та громадянин РФ: на Закарпатті затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон
Напередодні на Закарпатті прикордонники Чопського загону затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Про це повідомили на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби у Facebook.

 

Одного з чоловіків затримали вдень 4 червня на кордоні з Польщею у районі села Стужиця Ужгородського району.

"Прикордонники помітили невідомого, який прямував в бік кордону. Задля маскування чоловік вбрався у камуфльований одяг. Його затримали за півтора кілометра від кордону. Він виявився місцевим жителем та стверджував, що начебто пішов по гриби. Звісно, жодних кошиків чи пакетів для зібраних грибів при собі чоловік не мав", — йдеться в повідомленні ДПСУ.

Другого чоловіка затримали поблизу населеного пункту Великий Березний. Дільничному інспекторові прикордонної служби надійшла інформація від місцевого жителя про те, що останній помітив підозрілу особу на залізничній станції. Незнайомець прямував в бік кордону.

"Чоловіка затримали поблизу кордону зі Словаччиною. Він не мав при собі жодних документів і сказав, що виїхав з міста Ірпінь у зв’язку з обстрілами. Пізніше затриманий зізнався, що насправді є громадянином російської федерації і певний час проживав на Закарпатті. Зі слів іноземця, він втратив свій паспорт, тому вирішив горами пробиратися у країни Євросоюзу в пошуках кращих умов життя", — повідомили в Держприкордонслужбі.

Наразі встановлюють обставини обох правопорушень. Після цього українця та іноземця притягнуть до відповідальності за спробу незаконного перетину кордону.

 

05 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів