Представництво Агентства ООН у справах біженців в Україні передало Ужгороду техніку

Представництво Агентства ООН у справах біженців в Україні передало Ужгороду техніку
10 комплектів техніки – комп’ютери, принтери, пристрої зчитування ID-карток та QR-кодів – передали департаменту соціальної політики Ужгородської міської ради від Представництва Агентства ООН у справах біженців в Україні. Днями також встановлять спецтехніку для кращого інтернет зв’язку в департаменті, зокрема і для відвідувачів, які очікують на надання послуг.

 

Як працює техніка – багатофункціональні пристрої, зокрема у відділі прийому і видачі документів департаменту «Єдине вікно», де приймають і документи на надання статусу внутрішньо переміщеної особи, сьогодні оглянули міський голова Богдан Андріїв, його заступник Вадим Борець, радник міського голови, депутат міської ради Григорій Шевчук, директор департаменту Алла Келемец спільно з головою Польового офісу УВКБ ООН в Закарпатській і Івано-Франківській областях Іваном Салєєвим.

Міський голова Богдан Андріїв подякував за значну допомогу представникам ООН, а їх тут працює ціла команда, а також їхній партнерській організації в Ужгороді – міжнародній громадській організації «Неємія». Голова Польового офісу Іван Салєєв зазначив, що для УВКБ ООН є пріоритетним завданням допомога ВПО і підтримка приймаючої громади, особливо департаменту соціальної політики, котрі надали захист і притулок переміщеним особам.

Зазначалося, що для 9 гуртожитків, де в Ужгороді проживають вимушені переселенці, команда Представництва придбала пральні машини, холодильники, мікрохвильовки, фени, стільці, засоби для прибирання, кулери для води, стільці, щоб зручніше було приймати душ літнім особам та людям з інвалідністю, для деяких – сантехніку, для ПАДІЮНу – роутери, щоб діти, які там проживають, могли підключитися до інтернету і вчитися дистанційно. Уже купили і незабаром передадуть для розвитку дітей, різних занять мольберти, фарби тощо. Нині в Ужгороді вже 21 414 вимушених переселенців отримали статус внутрішньо переміщеної особи, із них 4 818 отримали допомогу від держави.

Сьогодні міський голова також побував у пункті в приміщенні департаменту, де волонтери Представництва Агентства ООН у справах біженців в Україні, МГО «Неємія» проводять реєстрацію ВПО в захищеній програмі УВКБ ООН на виплату окремим категоріям упродовж 3 місяців екстреної багатоцільової грошової допомоги – 2 220 гривень. Зокрема, 5 волонтерів, які працюють у цьому, а це лише один із таких пунктів в Ужгороді, в середньому щодня приймають 250 людей. Загалом уже зареєстрували 15 712 осіб, 49% із них – отримали виплати.

Ужгородська міська рада

 

11 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів