Через Закарпатську митницю від початку війни переправили близько 48 тисяч тонн гумдопомоги

Через Закарпатську митницю від початку війни переправили близько 48 тисяч тонн гумдопомоги
Через Закарпатську митницю від початку війни переправили близько 48 тисяч тонн гумдопомоги. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький в ефірі міжрегіонального телемарафону "Суспільне. Спротив".

 

Зі слів першого заступника голови ОВА, вантажі отримувало не тільки Закарпаття, були адресні вантажі через всю Україну. Країною допомогу доправляють залізницею. Закарпаття ж отримало майже 22 тисячі тонн різних необхідних продуктів — це засоби гігієни, ліки, харчові продукти, дитяче харчування тощо.

Найбільше, як правило, допомагають Угорщина, Словаччина, Німеччина, Франція, Норвегія, Данія, — розповів Мирослав Білецький. "Загалом дуже багато країн. Данія нам надіслала гуманітарний вантаж. Це було майже дві автівки. Це були консерви, рибні консерви, які ми зразу відправили в Луганськ. Франція нам допомагала автівками. Це нові машини швидкої допомоги. Угорщина нам допомагала різними товарами, в тому числі медичними. Це були ШВЛ, які також розійшлися по всій країні. Це близько 120 апаратів ШВЛ, з яких ми 15 залишили на території Закарпаття. Всі інші роздали за потребами. Найголовніше зараз, що потрібно нашій країні, — це продукти довготривалого зберігання. Це медичні засоби, які потрібні вже і зараз в "гарячих точках". Харчові продукти, які можна вживати одразу, швидкого приготування і довготривалого зберігання", — повідомив перший заступник голови ОВА.

Також на місцях активно спрацювали тергромади, які зуміли і самі себе забезпечити, і навіть відправляти вантажі в "гарячі точки" України,— сказав Мирослав Білецький. З його слів, вони добре співпрацюють із сусідніми зарубіжними країнами, а також з великою кількістю міст-побратимів та з європейськими гуманітарними благодійними організаціями.

 

27 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів