Підпал сухої трави можуть розглядати як диверсію, – Закарпатська ОВА

Підпал сухої трави можуть розглядати як диверсію, – Закарпатська ОВА
Спалювання сухостою, сухої трави та чагарників під час воєнного стану може розцінюватися як акт диверсії. Про це Суспільному розповів директор Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської військової адміністрації Юрій Шпонтак.

 

За його словами, таке рішення прийняли шляхом внесення змін до Кримінального кодексу України 3 березня 2022 року. Законодавці у статті “Диверсія”, окрім існуючих злочинів, передбачили навмисні підпали сухостою. Відповідальність за злочини, передбачені статтею “Диверсія”, караються від 15 років до довічного ув'язнення.

"Це пов'язано з тим, що під час воєнного стану витрачаються додаткові сили, засоби та кошти для боротьби з загоряннями. Пожежні дружини, лісова охорона, інші сили та засоби залучають для ліквідації таких пожеж. Надалі фіксація таких порушень може класифікуватися не тільки накладанням штрафу, а я кримінальною відповідальністю. У зв'язку з посушливою погодою, вітром радимо утриматися від такої діяльності", — розповів Юрій Шпонтак.

Фіксувати та накладати штраф за спалювання сухої рослинності на Закарпатті можуть ДСНС, поліція або екологічна служба.

За добу на Закарпатті згоріли понад 113 га сухої трави й чагарників

74 випадки сухої трави зафіксували на Закарпатті впродовж доби. Про це Суспільному 25 березня повідомила речниця ДСНС на Закарпатті Наталія Батир.

За її словами, найбільше загорань сухої трави та чагарників — 28 випадків — зафіксували в Ужгородському районі. 13 таких пожеж — у Берегівському районі, ще 12 — у Мукачівському.

Також впродовж 24 березня зафіксували шість випадків загоряння сухостою у Тячівському районі, чотири — у Рахівському.

Травмованих та загиблих у цих пожежах немає. Усього за добу згоріли понад 113 гектарів сухої трави й чагарників.

 

25 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів