Рівень англійської мови А1, що потрібно знати та як підтвердити

Рівень англійської мови А1, що потрібно знати та як підтвердити
Кожна ціль досягається шляхом покрокового плану дій, які випливають у маленькі перемоги. Вивчення англійської — не виключення. Beginner — це перша сходинка на шляху засвоєння англійської мови, яка потребує терпіння, наполегливості, радості й гордості за себе у миті успіху.

 

Яким чином можна підтвердити рівень англійської А1?

Підтвердити свій рівень можна дуже просто. Один зі способів — це пройти тестування на просторах інтернету, або ж здати кваліфіковане опитування на професійних ресурсах, таких як EF SET або Cambridge English Scale. Оцінити себе можна шляхом суб’єктивної думки. Для цього вам потрібно розуміти які навички повинні бути на базовому рівні володіння англійською мовою. З таким списком ви можете ознайомитися нижче.

Що потрібно знати на рівні А1?

Для підкорення рівня А1 потрібно:

  • розуміти граматичні особливості простих часів, а саме: Past Simple, Present Simple, Future Simple;

  • знати, які форми дієслів існують і як їх використовувати в реченні;

  • вміти застосовувати конструкції there is / there are;

  • усвідомлювати різницю між артиклями a та the, могти пояснити правила використання;

  • розуміти як правильно в реченні використовувати модальні дієслова;

  • на базовому рівні могти схарактеризувати предмети, які вас оточують;

  • володіти словниковим запасом до 700 слів;

  • могти співрозмовнику ставити запитання;

  • орудувати базовими знаннями для підтримання розмови з людьми, а саме: вміння розповідати про те, як пройшов ваш день, про плани на майбутнє, що подобається та не подобається робити.

Декілька порад для досягнення рівня Beginner

Граматика передусім

Перед тим, як почати говорити англійською, варто ознайомитися з граматичними основами мови, адже вони є фундаментом для створення речень, завдяки яким відбувається комунікація між людьми.

В першу чергу, виберіть за допомогою яких ресурсів ви розпочнете вивчення, це може бути як індивідуальні або групові заняття з викладачем, самостійне вивчення за допомогою інтерактивних програм, книжок чи будь-яких інших навчальних програм.

Якщо ви взагалі не знаєте англійської, то варто звернутися до репетитора. Після засвоєння бази ви зможете займатися вивченням самостійно, якщо на це буде бажання.

Зрощуйте словникове зерно

Словниковий запас потрібно поповнювати навіть на початковій стадії знайомства з мовою. Є різні методи вивчення слів, наприклад:

  • ви можете обрати картки з першими кількома сотнями базових слів. На них вказується транскрипція, переклад, до якої частини мови відноситься та приклад застосування в реченні. Для кращого засвоєння важливо скласти декілька речень з новим словом;

  • ефективно збагачувати мову можна через читання простих текстів. Не варто перекладати абсолютно всі слова, достатньо звертати увагу на найчастіше повторювані, їх потрібно виписувати, дивитися переклад у словнику. Воно закарбується в пам’яті, якщо ви часто зустрічатимете написане слово в тексті;

  • нативним способом засвоєння нових слів може стати письмо. Чим більше ви пишете, тим частіше вам потрібно звертатися до словника та ознайомлюватися з синонімами й антонімами, запам’ятовувати різне значення слова, так як воно може відігравати роль іменника в одному реченні, а іншому бути дієсловом.

Багато читайте

Читання в першу чергу допомагає покращувати вимову та сприяє вивченню нових слів. На початковому рівні ви можете використовувати адаптивні книги для рівня А1. Це можуть бути дитячі книжки. В них проста лексика і використовуються необхідні слова для щоденного вжитку. Також можете слухати аудіокниги, які підкріплюються текстовим форматом. Завдяки такому методу, ви одночасно будете чути як правильно вимовляється те, чи інше слово, бачитимете як воно пишеться і перекладається, а також зможете повторювати за диктором.

Пишіть короткі історії

Чим більше ви матимете практики в письмі, тим краще зможете засвоїти правила граматики, лексичні обороти, збагатите мову фразеологізмами, ідіомами та новою словниковою базою. Для цього виділяйте декілька годин на тиждень та обов’язково розвивайте цю навичку разом з аудіюванням та читанням.

Щоб навчитися грамотно писати, для початку обирайте прості теми, такі як: розповідь другу про те, як пройшов ваш день, коротке знайомство з вашою родиною, історія про ваші уподобання або про те, що ви не любите робити тощо.

Знайдіть когось, хто допоможе побачити помилки та разом з вами проаналізує слабкі та сильні сторони написаного тексту. Лише глибокий аналіз сприяє недопусканню помилок в майбутньому.

Не бійтеся розмовляти англійською вже

Навіть на початку вивчення англійської потрібно занурювати себе в мову. Це допоможе позбутися психологічних бар’єрів у майбутньому, коли прийде час спілкуватися англійською з іноземцями. Але як це зробити?

Звичайно найкращий спосіб це піти на курси англійської мови, але якщо вам такий варіант не підходить, пропонуємо наступні способи.

По-перше, на допомогу можуть прийти мультики із субтитрами або адаптивні книги. В цьому варіанті достатньо повторювати за диктором.

По-друге, програвайте з друзями діалоги на різні теми. Наприклад, ви можете грати роль офіціанта, а ваш друг клієнта закладу.

По-третє, познайомтеся з носієм мови та попросіть його / її спілкуватися з вами одну годину на тиждень. Якщо такий варіант не підходить з певних причин, то ви завжди можете відвідувати розмовні клуби.

 

18 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів