Як навчитися думати англійською мовою?

Як навчитися думати англійською мовою?

 

Думати англійською — це не просте завдання, яке підвладне лише професіоналам. Так вважає більшість, але загалом, ситуація інша, адже якщо ви розвиваєте уміння, то дуже скоро спілкування з іноземцями стане легким і невимушеним. Як це зробити — ви дізнаєтеся в цій статті.

Чому виникають труднощі?

Існує упередження, що думати англійською може тільки той, хто володіє нею на високому рівні. Але це міф, адже прикладати зусилля можна з початку її вивчення. Загалом, існує три перешкоди на шляху до цього.

Звичка перекладати англійську на рідну мову і навпаки

Кожна людина думає рідною мовою і ця звичка її не полишає під час вивчення іноземної, тому перекласти текст — це перше, що хочеться зробити. Здавалось би, а чому б і ні, це ж комфортно, але насправді, ви тільки мозок перевантажуєте змушуючи його безліч разів перескакувати з однієї на іншу мову.

Малий словниковий запас

На початку навчання виникає така проблема, через що важко виразити весь спектр своїх емоцій, думок і почуттів. Може виникати розчарування, але не варто, починайте думати і говорити з тією кількістю слів, яку маєте, всі інші вивчаться в процесі.

Страх зробити помилку

Єдине до чого це призводить — це до паніки, яка вам нічим не допомагає. Не бійтесь робити помилки, адже це процес навчання. Чим більше ви їх робите, тим більше у вас шансів заговорити правильно. І запам’ятайте, навіть native speakers не знають досконало граматику і всі слова в англійській мові.

Вміння мислити англійською дає змогу краще вивчити мову та звільняє від потреби думати про неї. Завдяки цьому ви можете почати говорити з носієм мови не задумуючись над перекладом з рідної на англійську.

Декілька кроків, які допоможуть навчитися розмірковувати англійською

Починайте говорити англійською вже зараз

Спілкування англійською на початку її вивчення — це одна з головних умов, яка допоможе досягти успіху в цьому. На перших порах ви можете шукати інформацію в Google за допомогою голосового пошуку та розмовляти з собою. Розкажіть собі, що ви плануєте зробити за день, а в кінці дня — підведіть підсумки.

Мовний центр Grade запрошує до вивчення англійської для дітей онлайн чи у Києві.

Коли ваша англійська стане краще, то переходьте на новий рівень — знайдіть співрозмовника. Це можна зробити на онлайн ресурсах, вони є платні та безкоштовні, тобто по бартеру. Під час розмови не переживайте про граматику та відсутність великого словникового запасу. Якщо щось ви скажете не правильно, вас виправлять.

Слухайте і копіюйте

Знайдіть англомовні канали на Youtube, подкасти чи аудіокниги які вам подобаються. Під час повторного прослуховування старайтеся відтворювати те, що говорить мовець. Таким чином ви швидко навчитеся розуміти англійську на слух, покращите вимову та збільшите словниковий запас.

Використовуйте слова, які знаєте

Перший час, як тільки починаєте вчити англійську, може бути важко сформулювати речення, адже словниковий запас у вас поки що мінімальний. Не засмучуйтеся з приводу цього, адже ви можете використовувати ті слова, які знаєте.

Наприклад, ви прийшли в магазин одягу і хочете купити сукню. У вас мінімальний словниковий запас, ви знаєте слова: “dress”, “long”, “short”, “want”. В такому разі, ви можете сказати так: “I want long dress”.

Нічого страшного, якщо речення граматично неправильне, головне, що продавцю зрозуміло чого ви хочете. Коли поповните словниковий запас, то зможете сказати інакше: “ I would like to buy a long dress.” Таким чином ви вивчите всі необхідні слова, щоб згодом спілкуватись англійською вільно.

Поповнюйте словниковий запас фразами

Зазубрювання — це хибний спосіб вивчення слів, який не є продуктивним. Замість цього, візьміть за звичку запам’ятовувати слова реченнями та фразами, адже вони краще запам’ятовуються коли використані в контексті. Наприклад, вам потрібно вивчити слово “eat”.

“Mary eats vegetables every day.”

За допомогою цього речення ви вже знаєте чотири нових слова:

  • eat (їсти);
  • vegetable (овоч);
  • every (кожний, будь-який);
  • day (день).

Також, ви можете вивчати слова парами, наприклад, потрібно запам’ятати “cat”, до нього можна додати слова “black”. Таким чином ви вивчили назву тварини та колір.

 

08 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів