Цікаво знати: Чи можуть звільнити працівника в умовах воєнного стану?

Цікаво знати: Чи можуть звільнити працівника в умовах воєнного стану?
Звільнення працівників в умовах воєнного стану заборонене. Про це Суспільному повідомив заступник начальника управління Держпраці в Закарпатській області Василь Грицик.

 

За його словами, для тих, хто підпадає під мобілізацію, передбачені також гарантії. За такими працівниками зберігається й місце роботи, й середня зарплата. Від початку повномасштабної війни до них не зверталися щодо звільнення. Є кілька варіантів для роботодавця для збереження працівника на робочому місці.

“Один із варіантів – це запровадження працівникам дистанційної форми роботи, якщо роботу можна виконувати вдома, роботодавець видає наказ. Не обов’язково дотримуватися якоїсь процедури – це може бути видано з сьогоднішнього дня на завтра. Інший варіант – можна запровадити на підприємстві простій. Виплачувати 2/3 тарифної ставки посадового окладу у зв’язку з невиконанням роботи не з вини працівника. Ще один із варіантів – надання працівникам невикористаних днів щорічної відпустки або соціальної відпустки. За згодою працівника їм може бути надана відпустка без збереження заробітної плати”.

Суспільне Закарпатя

 

 

04 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів