У Закарпатті запрацює колцентр для оформлення гуманітарної допомоги

У Закарпатті запрацює колцентр для оформлення гуманітарної допомоги
Цілодобовий колцентр для допомоги при оформленні декларації гуманітарної допомоги запрацює 3 березня на Закарпатті. Про це на брифінгу повідомив заступник голови Закарпатської військової адміністрації Петро Добромільський.

 

 

За його словами, процедура спрощеного оформлення гуманітарної допомоги діє з 1 березня, відповідно до постанови Президента України.

"Ми маємо декларацію, яка є майже на всіх митних переходах у Закарпатській області. Дуже коротко заповнюється ця декларація: прізвище, ім'я, по батькові декларанта, який переміщає гуманітарний вантаж, прізвище водія і марка машини, відправника й отримувача та пункт пропуску, тобто ви заповнюєте форму, даєте опис товару й пишете кінцевого отримувача цієї гуманітарної допомоги", — повідомив Добромільський.

"Сьогодні запрацює колцентр, у якому будуть спеціалісти заповнювати документи, кому треба, хто не вміє, або хто не знає. Ці документи на заповненого заявника будуть на митниці роздруковані, вручені водію, якщо вони не зможуть заповнити, і вони зможуть ці товари швидко переміщати туди, куди їх найбільше треба.

Скільки наразі гуманітарної допомоги надійшло на Закарпаття, Петро Добромільський не сказав.

"Є цифри. Гуманітарна допомога щодня надходить, детальніше я не можу розказувати, нема змісту. Зараз все, що надходить, ми відправляємо на передову. Здебільшого, є потреба в продуктах харчування, в медикаментах та в тих речах, які потрібні першочергово для виконання поставлених завдань", — повідомив заступник голови Закарпатської військової адміністрації Петро Добромільський.

Суспільне Закарпаття

 

03 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів