Детально про ситуацію на Закарпатті та в Ужгороді на вечір суботи, 26 лютого

Детально про ситуацію на Закарпатті та в Ужгороді на вечір суботи, 26 лютого
Детально про ситуацію на Закарпатті та в Ужгороді на вечір суботи, 26 лютого, розповіли на черговому брифінгу голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита, начальник ГУНП України у Закарпатській області Ярослав Колесник, начальник управління УСБУ в Закарпатській області Іван Рудницький, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

 

Віктор Микита:

– Із 00:00 27 лютого 2022 року на території Закарпаття ЗАБОРОНЕНО використання дронів, квадрокоптерів та інших приватних літальних апаратів.

У разі виявлення ці об’єкти негайно знищуватимуть, особи, які використовують таку техніку, будуть затримані.

– Щодо чоловіків від 18 до 60 років, які приїхали до нас, привезли свої сім'ї. Деякі з них відправили жінок та дітей за кордон, а самі залишилися тут. Є інформація, що вони вживають алкоголь і деколи обурливо поводяться. Хотів би їм нагадати: в Україні – війна, ми надаємо прихисток – їм, і їхнім сім'ям, максимально допомагаємо. Даємо їм вибір: вони можуть повернутися в свої регіони, записатися у територіальну оборону і захищати свою територію, або завтра почнемо заходи: патрульні, поліція будуть їм вручати бойові повістки, а якщо будуть ухилятися, то це кримінальний злочин і він відповідно буде каратися.

– На кордонах великі черги. Дуже дякую представникам бізнесу, ужгородцям, які підвозять їжу, теплі речі, ми встановлюємо місця обігріву та харчування, у деяких місцях встановлені палатки.

– Я попросив Генерального консула Словаччини Павола Паніса відновити потяг "Чоп-Кошице", щоб люди, які їдуть автобусами, могли ним скористатися. Нагадуємо: працює залізничне сполучення "Чоп-Загонь", кожні півтори години вирушає потяг, поки що цей напрямок не перевантажений. Звернувся до міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, організували автобуси і частину переселенців перевезли в Чоп, щоб вони могли далі поїхати в Угорщину. 

– Домовився із Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бочкаі, щоб у Загоні організували для вимушених переселенців місця накопичення, надали притулок та допомогли далі рухатися Європою.

– Буде розпорядження про заборону цивільним особам носити військову форму. Так набагато простіше правоохоронцям контролювати ситуацію. 

Ярослав Колесник

– За минулу добу затримали двох громадян на території Великоберезнянщини, які намагалися вимагати від переселенців гроші. Вони одразу були затримані поліцією і поміщені в ІТТ. Порушено карну справу за розбійний напад. 

– Поліція застерігає, що діятиме максимально жорстко з тими, хто буде пробувати наживатися на чужому горі. Це поодинокий випадок, загалом ситуація стабільна. 

– Блокпости посилили, сил та засобів наразі вистачає.

– Багато фейків. Із цим працюють фахівці кіберполіції, потік уже зменшується.

 

Іван Рудницький

– Ситуація на Закарпатті продовжує бути стабільною та контрольованою.

– Вчора затримали одного громадянина, який проявляв інтерес до критичної інфраструктури. Прошу всіх, хто зараз на Закарпатті, а також місцевих мешканців не підходити до таких об'єктів, військових частин, а тим більше не проводити зйомку – таких будуть затримувати. 

– Вдячний людям, які звертаються на телефон довіри, надають інформацію про підозрілі факти, ми все перевіряємо і в разі необхідності вживаємо заходи.

Богдан Андріїв

– Ситуація в Ужгороді наразі – стабільна і контрольована

– Міська рада продовжує працювати, щоб забезпечити нормальну життєдіяльність міста

– Водопостачання, електроенергія є, лікарні, транспорт працюють

– Просимо виконувати рекомендації щодо продажу алкоголю, цін на продукти та проживання в готелях, іншому житлі

– Побував сьогодні у пунктах прийому допомоги – багато допомоги приносять ужгородці, буквально черги стоять. Дуже дякую всім!

– Ми звернулися до мерів міст-побратимів Ужгорода, це – словацькі Кошице, Міхаловце, польські Кросно, Ярослав, угорські Ніредьгаза, Дебрецен. Вони вже готують гуманітарну допомогу. Щира вдячність нашим партнерам з-за кордону!

Ужгородська міська рада

 

26 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів