СБУ блокувала на Закарпатті канал нелегальної міграції за кордон

Служба безпеки України викрила та блокувала схему незаконного переправлення через державний кордон України нелегалів, вихідців з Центральної та Південної Азії. За наявною інформацією, серед іноземців були громадяни з країн з підвищеною терористичною загрозою.

 

За даними слідства, організували схему четверо мешканців Закарпатської області. Вони налагодили схему незаконного переправлення іноземців поза встановленими пунктами пропуску, через так званий «зелений коридор».\ Нелегальних мігрантів, що не мали жодних документів, які могли б підтверджувати право перебування на території України, фігуранти переховували у себе вдома. Вартість незаконних послуг становила близько $10 тисяч з кожного «туриста». Встановлено, що протиправна схема діяла з початку року. Після переправлення осіб через державний кордон, на мігрантів очікував ще один спільник та супроводжував до кінцевого пункту призначення.

У ході досудового розслідування, правоохоронці документували діяльність злочинців і попередили кілька спроб переправлення іноземців через державний кордон. Правоохоронці затримали організатора схеми та трьох його спільників відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, вирішується питання повідомлення їм про підозру.

Триває слідство для встановлення інших, причетних до протиправної діяльності осіб. Викриття протиправної схеми проводило Управління СБ України у Закарпатській області спільно з Національною поліцією, Держприкордонслужбою під процесуальним керівництвом Виноградівського відділу Берегівської окружної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

 

19 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів