Майстерклас із занурювання в ополонку провели рятувальники Закарпаття (ВІДЕО)

Майстерклас із занурювання в ополонку провели рятувальники Закарпаття (ВІДЕО)

 

Майстерклас із занурювання в ополонку провели 13 січня рятувальники Закарпаття. Речниця ДСНС області Наталія Батир повідомила, що зробили це вперше спеціально напередодні свята Водохреща, аби таким чином розповісти закарпатцям про безпеку купання в ополонці. Майстерклас тривав годину.

Майстерклас із пірнання рятувальники проводили на березі річки Уж. Робили це у три етапи. Спочатку показали, як правильно занурюватися. Інструкторка з надання домедичної допомоги Тетяна Рябчук розповіла: перед пірнанням в ополонку необхідно зробити легкі фізичні вправи, щоб розігріти свій організм.

"Але не пірнати спітнілим у крижану воду. Бажано за годину до пірнання дуже гарно поїсти, щоб під час того, коли людина вже зануриться у воду, а потім вийде з води, тобто вже буде збиратися йти додому, організм мав ресурси на зігрів, — пояснила інструкторка. — Ні в якому разі не можна ні до, ні після, ні під час пірнання вживати алкогольні напої".

Тетяна Рябчук каже: занурюватися в ополонку треба повільно, а у воді повернутися обличчям до берега. Це потрібно зробити, за її словами, щоб можна було розпізнати по обличчю людини, якщо їй стане погано.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів