Кордони зі Словаччиною, Польщею та Угорщиною переповнились після новорічно-різдвяних свят

Кордони зі Словаччиною, Польщею та Угорщиною переповнились після новорічно-різдвяних свят
Прикордонні пункти пропуску між Україною та Польщею і Словаччиною виявились заповненими сотнями автомобілів після завершення зимових свят. Черги на виїзд з України містили біля 340 автівок.

 

Про це повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

При цьому станом на ранок 10 січня найбільші черги утворились на кордоні зі Словаччиною – “М.Березний” – 50, “Ужгород” – 125 автомобілів.

На кордоні з Угорщиною черги в пункті пропуску “Тиса”- 30 автомобілів, “Дзвінкове” – 35, “Косино” – 30, “Вилок” – 15.

Біля кордону з Польщею у пункту пропуску “Шегині” очікують 20 автомобілів, “Рава-Руська” – 30, “Краковець” – 60, “Грушів” – 50.

На інших західних ділянках кордону черг не спостерігалось.

Варто зазначити, що в пікові години навантаження на пунктах пропуску з Угорщиною становило біля 235 автівок. Частина водіїв та їх пасажирів провели у черзі понад 8 годин.

Про дев’ятигодинне очікування на пункті пропуску “Чоп-Захонь” 8 січня розповіла на своїй сторінці і співзасновниця гастро-культурної агенції та туроператора Balkantina Уляна Бах. За її словами, їм вдалось перетнути угорський кордон тільки о 23:30 українського часу, тоді як заїхали вони о 14:20.

 

Як стверджують прикордонники, зростання пасажиропотоку відбулось переважно через збільшення кількості громадян України, які прямують за кордон після завершення новорічно-різдвяних свят.

В другій половині дня 10 січня черги почали зменшуватись та складали в сукупності до 290 автівок. Ускладнення, як і вранці, спостерігаються на пунктах пропуску зі Словаччиною.

Загалом за 8-9 січня, на західному напрямку кордон держави перетнуло 32,7 тис. осіб та 7,8 тис. транспорту.

В ДПСУ порекомендували особам, які планують перетинати державний кордон України актуальну ситуацію у пунктах пропуску відстежувати на Фейсбук-сторінці Західного регіонального управління. Крім того дані щодо черг є на інтерактивній мапі на сайті Державної прикордонної служби та онлайн-камерах на відомчому сайті.

InfoPost.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів