Першу добровільну пожежну бригаду створили в Ужгородському районі

Першу добровільну пожежну бригаду створили в Ужгородському районі
Добровільну пожежну команду відкрили 30 грудня в Сюртівській громаді в Ужгородському районі. Про це сказав начальник головного управління ДСНС на Закарпатті Роман Гудак. За його словами, до складу команди увійшли чотири рятувальники, які проходили навчання впродовж двох місяців. Бригада розміщується у селі Малі Геївці.

 

Золтан Калман працює водієм пожежної машини у Сюртівській громаді.

"Це дуже добре, якщо людина може допомогти іншій, — сказав чоловік. — Ми виїжджали на пожежу до Ужгорода, Чопа, Великої Доброні. Було цікаво всьому навчатися, і як працює пожежна машина, як вода подається, а також як надається перша допомога».

Впродовж цього року у Сюртівській територіальній громаді було п’ять пожеж, розповів начальник головного управління ДСНС на Закарпатті Роман Гудак.

"Громада має 12 населених пунктів та знаходиться досить далеко від обласного центру, де наш загін та пожежна частина, — розповів він. — Тому ми пів року тому розпочали розмову з керівником громади щодо створення тут окремого підрозділу, який би забезпечував га випадок виникнення надзвичайних ситуацій".

Голова Сюртівської ТГ Арпад Пушкар сказав: у бюджеті на 2022 рік вже передбачили фінансування цієї пожежної частини.

"Тут у нас будуть чергувати чотири водії пожежної машини, — розповів він. — Сільська рада забезпечить їх заробітною платою, оплачуватиме комунальні видатки та придбання бензину та запчастин. Для утримання бригади на наступний рік у бюджеті сільської ради заплановано 150 тисяч гривень".

Крім чотирьох водіїв, у команді буде ще 40 волонтерів, розповів Роман Гудак. За його словами, це перша добровільна бригада з надзвичайних ситуацій в Ужгородському районі. Загалом, на Закарпатті таких є 20.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів