Який замок вибрати для свого велосипеда?

Який замок вибрати для свого велосипеда?
В Україні спостерігається бум продажів велосипедів. Такі засоби пересування відрізняються зручністю, не потребують заправки пальним. Ремонт байків коштує значно менше, ніж лагодження, авто чи мотоцикла. Та у велосипедів існує один суттєвий недолік. Їх легко викрасти.

 

Щоб запобігти викраденню байка, власники використовують велозамки. Сучасний ринок пропонує величезну кількість різновидів подібних аксесуарів. Тому у недосвідчених велолюбителів під час вибору замка часто виникають труднощі. Експерти рекомендують купувати такі пристрої у перевірених продавців (наприклад, значний вибір велозамків можна знайти за посиланням https://veloplaneta.ua/ua/zamki). Тільки авторитетні магазини пропонують клієнтам професійну консультацію, офіційну гарантію на товари.

Основні різновиди велозамків

Найбільш популярним та доступним по ціні варіантом вважається тросовий замок. Подібний виріб легкий, зручний. Краще віддавати перевагу моделям з товстим тросом (діаметром від 10 мм). Також варто відзначити такі типи велозамків:

  • D-подібний – відрізняється найвищим рівнем надійності, скобу з перерізом від 10 мм неможливо перекусити ручним інструментом;

  • ланцюговий – відрізняється наявністю захисного кожуха, надійніший, ніж тросовий варіант;

  • пластинчастий – надійний, здатен складатися, тому не займає багато місця у бардачку.

Також варто виділити стрічкові велозамки. Такі моделі використовуються здебільшого як допоміжні засоби. Виконуються замки у вигляді декількох гнучких пластин, вкритих декоративним кожухом.

Який вибрати механізм велозамка?

Найчастіше зустрічаються вироби, що відкриваються ключем. Також популярністю відрізняються кодові варіанти. Тут краще вибрати моделі з кількістю символів коду не менше 4. Варто відзначити новітні замки із Bluetooth. Такі моделі відмикаються за допомогою спеціального ПО на смартфоні.

Якої довжини велозамок вибрати?

Дана характеристика стосується всіх замків, окрім D-подібного. Довжину варто вибирати залежно від часу стоянки велосипеда. Варіанти від 50 см підходять для короткочасних зупинок, коли власнику, наприклад, просто потрібно забігти на декілька хвилин в магазин.

Моделі на 1 метр і більше підходять для одночасної фіксації коліс, рами, керма. Іноді доводиться фіксувати навіть сідло. Детальніше про велозамки можна дізнатися в тематичних блогах (наприклад, на сайті "ВелоПланета").

 

 

 

28 грудня 2021р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів