Квіти в офісі: як вони впливають на ваші самопочуття і продуктивність?

Квіти в офісі: як вони впливають на ваші самопочуття і продуктивність?
Окрім рослин, українцям подобається прикрашати свій робочий стіл статуетками чи сувенірами.

 

Кожному третьому працевлаштованому українцю подобаються живі квіти на робочому столі, ще третину надихають на кар’єрні досягнення сувеніри і статуетки. Однак сприятливий робочий простір — це не лише наявність улюблених речей на столі, але і якість взаємодії з колегами. Згідно з даними нового опитуванням Міжнародного кадрового порталу hh.ua, 89% респондентів стверджують, що дружня атмосфера в колективі – важливий фактор продуктивної роботи.

Кожен шостий респондент зауважує, що керівництво компанії, в якій він працює, схвально ставиться до ініціативи підлеглих облаштовувати робочі місця на власний розсуд. 74% зауважують, що їхньому роботодавцю все одно, за яким столом сидить підлеглий. Головне, аби співробітники якісно та плідно працювали.

І лише 7% опитаних зазначили, що їм не дозволяють облаштовувати свої робочі місця особистими речами і будь-якими сторонніми предметами. Зокрема, це може бути зумовлено специфічним дизайном офісного приміщення або тим, що сторонні речі на робочому столі можуть відволікати співробітників та заважати сконцентруватись на роботі.

Із загальної кількості респондентів, які мають можливість облаштовувати своє робоче місце власними речами, кожен третій опитаний стверджує, що надає перевагу живим квітам. Окрім рослин, українцям подобається прикрашати свій робочий стіл статуетками чи сувенірами. В той же час, кожному восьмому респонденту до душі розміщувати фотографії, аби мати можливість час від часу перезавантажуватись, згадуючи про приємні моменти із життя чи милуючись обличчями рідних людей.

Для переважної більшості громадян не лише улюблені речі створюють сприятливу атмосферу на роботі. Велике значення мають теплі відносини в колективі. Лише для 10% атмосфера в компанії та особливості взаємодії її співробітників не мають особливого значення.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у березні 2017 року. В опитуванні взяли участь 856 респондентів з усієї України.

 

11 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів