Понад 200 км доріг відремонтував на Закарпатті у 2021 році Укравтодор

Понад 200 км доріг відремонтував на Закарпатті у 2021 році Укравтодор
216,1 км доріг ввела в експлуатацію після ремонту Служба автомобільних доріг у 2021 році станом на 22 грудня. Ще 5,7 км — планує ввести до кінця року. Про це 22 грудня розповів на брифінгу заступник начальника Служби автомобільних доріг на Закарпатті Петро Савко.

 

З його слів, до грудня 2021 року на балансі САД було 926 км державних доріг. Зараз мережа збільшилася і становить 981 км доріг — на баланс Служби передали дороги Ужок-Нижні Ворота і об’їзну Мукачева. Загалом ще 46 км.

"Наші дороги пролягають через гори, чим вони і складні, — розповів Петро Савко. — На них дуже багато штучних споруд: мости, шляхопроводи, низові, верхові підпірні стінки, труби. На цей рік САД було виділено 6 млрд грн для ремонту доріг. На цей час служба ввела 216,1 км доріг і до кінця року плануємо ввести ще 5,7 км (минулого року ми ввели 258 км доріг). Це 2/3 наших доріг відремонтовані".

Цього року робітники Служби проводили ремонти на дорогах Берегово-Виноградів-Велика Копаня, Велика Добронь-Яноші, Мукачево-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Львів, Львів-Самбір-Ужгород, Долина-Хуст, Хуст-Шаяни, Іршава-Виноградів.

Петро Савко розповів: на настурний рік Служба автомобільних доріг планує почати і закінчити, якщо буде фінансування, дорогу Київ-Чоп.

"Ще 13 км в обхід Ужгорода і дорогу, яку нам передали на баланс — Ужок-Нижні Ворота, там 40 км 600 м. і Перечин-Свалява також плануємо закінчити наступного року. Амбітний план на рік — 245 км відремонтованих доріг", — сказав він.

Роботу Служби затягують складнощі роботи на гірських дорогах:

"На Н09, За селом Луг, доситЬ складна ділянка і уклон від дороги до річки Чорна Тиса становить орієнтовно 50-60 метрів. На старій дорозі практично 2 автомобілі не роз’їжджалися, — розповів Савко.— Зараз ми з проєктантами вирішили розібрати трохи верховий укос, щоб розширитися і привести дорогу до параметрів 3 категорії. Також дорогу на Ужоцькому перевалі планували здати в експлуатацію цього року, але через складність умов не встигли це зробити. Але думаю, до кінця 22 року вона буде повністю відремонтована".

За рік, за словами заступника начальника Служби автомобільних доріг на Закарпатті, зробили 45 км тротуарів, 3 км освітлення доріг. Це переваажно гірські дороги, які досі були неосвітлені.

"В кожному гірському селі стараємося зробити тротуари. Проєктуючи ремонт тієї чи іншої дороги, ми стараємося втиснути туди і тротуари, тому що це безпека людей. ОТГ ми не втягуємо в кошторис цих робіт, вони допомагають нам виключно в комунікації з людьми", — пояснив Петро Савко.

Наступного року, за його словами, всі ділянки доріг, які входять до Малого Карпатського кола і перебувають на балансі Служби, "зростуться" і будуть відремонтовані.

Суспыльне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів