Різновиди українського пива, його особливості: короткий путівник

Різновиди українського пива, його особливості: короткий путівник

 

Імпортне пиво — не найкращий варіант показу якості, при цьому його ціна значно завищена. Інтернет-магазин українського пива та закусок пропонує ідеальний, легкий, слабоалкогольний напій для проведення зустрічі з друзями чи застілля. На офіційному сайті https://morepiva.ua/ua/ можна ознайомитися зі всіма продуктами високої якості, що виправдано займають лідерські позиції у світових рейтингах.

Українське пивоваріння в фактах

Культура пивоваріння існує стільки, стільки нараховується існування людської цивілізації. Всі роки цей напій вважався символом згоди та взаєморозуміння. Українська історія пивоваріння належить до німецько-центральноєвропейської пивної традиції, тому на сьогодні велику цінність має широкий різновид напою, а в експериментах по виробленню пива стираються кордони.

Одним із вітчизняних винаходів вважається крафтове пиво. Цінителі справжнього хмільного напою віддають перевагу "крафтовій революції", тому що кожен новий рецепт має насичений, незвичайний та унікальний смак.

Найкращими представниками крафтових напоїв є наступні бренди:

  • Пиво FDB "Lager". Винайдено технологію створення хмільного напою німецькими ченцями у Середньовіччі. Смак та міцність українського лагерного пива набирається протягом трьох тижнів. Лагер може бути темним: має високу міцність, насичений благородний відтінок, колір схожий на бурий. Легкість смаку та ніжний післясмак робить його улюбленим напоєм цінитеів якісного алкоголю. Світлий лагер менш міцний, у смаку відчувається нотка злаків, аромат хмільний та ніжний. Бурштиновий тип має червоний насичений колір. За міцністю та смаком повторює світлий.
  • Світле нефільтроване пиво «Milky». Не має гіркоти смаку, є лідером продажу, та було учасником декількох пивних вистав за кордоном. При приготуванні використовується секретна технологія, яка в результаті дає відповідний колір хмільного. Це найкращий представник крафтових напоїв, який підходить під неквапливе споживання з повною насолодою смаку.
  • Темне нефільтроване "Captain Morion". Має характерний солодкий смак, високий відсоток алкоголю, відстежуються нотки ванілі та карамелі. Після його споживання, здається, що тільки була вжита кава з краплею віскі.

Пінний напій має оригінальну рецептуру, саме тому ремесний спосіб приготування пива робить його чудовим.

Гід для початківців: як розібратися у смаку пива

Щоб зрозуміти яке пиво є смачним, а який вид таки не варто вживати, варто знати основні правила вибору:

  1. Є два види пива: ель та лагер. Розрізнити їх легко. Ель має дуже насичений смак, лагер має м'який присмак та ароматність.
  2. Мертве та живе пінне. Нефільтроване, непастеризоване пиво – смачніше. Але є неймовірно смачні сорти, які стають такими лише після витримки тривалого часу в бочці, з додаванням цукру та порції дріжджів для ферментації у пляшці. Пиво добрим буде в обох видах.
  3. Про міцність. Все пінне, що матиме понад 5-6 оборотів – це також пиво. Дріжджі можуть давати градус, який дорівнює 10%, але на це потрібно більше часу.
  4. Інгредієнти. До складу пива не завжди входить 4 головні компоненти: крім злаків може додаватися мед, спеції, сиропи, фрукти та інші "дивності". Інші складові необхідні для досягнення певного смаку.
  5. Порошкове пиво існує? Це найпоширеніший міф, який походить від "зіпсованого телефону". Виробникам пива набагато дешевше виробляти пиво, ніж закуповувати порошок, щоб розводити його дорогим спиртом та водою.

Щоб відчути кожну нотку аромату пива, потрібно використовувати спеціальний посуд, де формуватиметься піна, яка розкриває смак та якість алкоголю.

 

22 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів