70 закарпатців здали кров до благодійної акції "Здай кров – подаруй надію"

70 закарпатців здали кров до благодійної акції "Здай кров – подаруй надію"
35 літрів крові здали донори-учасники благодійної акції до дня святого Миколая в обласній станції переливання крові в Ужгороді. Про це 20 грудня Суспільному розказала завідувачка відділу комплектування донорських кадрів медзакладу Марія Фантич. За її словами, тривала акція 2 тижні, стартувала 6 грудня і завершилась сьогодні. До неї долучилися 70 закарпатців.

 

Наталія Бисага у 18-те стала донором, взявши участь в акції "Здай кров — подаруй надію". Жінка здає плазму крові. Каже: вперше це зробила понад 5 років тому.

"Зараз долучилася до акції, враховуючи велике свято — день святого Миколая, — сказала жінка. — Я здаю кров, хочу подарувати надію. Здаю кров для потребуючих, для тих, кому потрібні ці компоненти".

З 6 грудня до станції переливання крові щодня приходили близько 20 донорів, каже завідувачка відділу заготівлі крові Оксана Іваниш.

"З початку акції було 20 чоловік, а всередині акції було 28, — сказала вона. — У нас один день був такий насичений – 35 донорів в нас було 16 грудня перед самим днем святого Миколая. Але перед святами завжди і більший попит на кров. Адже всі хочуть до свят вилікуватися".

 

Суспільне Закарпаття

 

 

20 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів