Закарпатські правоохоронці затримали двох переправників з групою нелегальних мігрантів

Закарпатські правоохоронці затримали двох переправників з групою нелегальних мігрантів
Вчора, 22 листопада, в ході відпрацювання оперативної інформації працівники прикордонної служби спільно з інспекторами патрульної поліції Закарпаття, у селі Великі Лази Ужгородського району зупинили для перевірки автомобіль «Volkswagen Transporter».

 

За кермом мікроавтобуса перебував 37-річний житель Рахівського району. Окрім водія у салоні перебувало ще двоє його односельців та десять іноземців, які не мали при собі жодних документів. Для документування та встановлення всіх обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група та оперативники відділу міграційної поліції. Встановлено, що до Закарпаття група нелегальних мігрантів, а саме вихідці з Республіки Бангладеш, прибула з міста Київ 21 листопада увечері. За попередньою домовленістю у селі Підполоззя Мукачівського району іноземців зустріли 37-річний та 26-річний мешканці села Верхнє Водяне, які в подальшому мали сприяти у незаконному переправленні нелегалів до країн Європейського Союзу.

Зловмисники продумали маршрут руху і вирушили до кордону з Угорщиною в обхід стаціонарного посту у селищі Нижні Ворота, однак дорогою до місця призначення були зупинені працівниками поліції спільно з прикордонниками. Наразі транспортний засіб на якому пересувалися фігуранти поміщений на арешт майданчик відділу поліції, а іноземців доправлено до пункту тимчасового перебування нелегалів Чопського прикордонного загону. Самих же переправників, 26-річного та 37-річного жителів Рахівщини, затримано у порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

За сприяння у незаконній переправі нелегалів через державний кордон слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України. За скоєне фігурантам загрожує до семи років позбавлення волі.

Поліція Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів