Митники спільно з патрульною поліцією опрацювали порядок взаємодії та оперативного обміну інформацією

Митники спільно з патрульною поліцією опрацювали порядок взаємодії та оперативного обміну інформацією
Сьогодні, 23 листопада, у Закарпатській митниці під керівництвом її очільника Миколи Румянцева відбулася робоча нарада щодо обміну інформацією про транспортні засоби особистого призначення іноземної реєстрації, тимчасово ввезені в Україну та не вивезені у встановлені строки

 

 В обговоренні взяли участь: заступник начальника патрульної поліції у Закарптській області Валерій Найман, керівники підрозділів митниці та патрульної поліції. Під час обговорення актуальних питань учасники домовилися про оперативну взаємодію та реалізацію заходів, спрямованих на виявлення фактів керування транспортними засобами особистого користування, строки та умови митного режиму тимчасового ввезення або транзиту щодо яких не дотримано.

Після завершення пільгового режиму «розмитнення» автомобілів на іноземні     реєстрації, відтепер водії нестимуть адміністративну відповідальність за керування транспортними засобами, які залишаються не зареєстрованими в Україні. Так, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення патрульні поліцейські застосовуватимуть штрафні санкції за керування водієм «не розмитненим» транспортним засобом (щодо якого порушено строки тимчасового ввезення та/або переміщені в митному режимі транзиту) – від 8500 до 17 тис грн з позбавленням права керування та з оплатним вилученням авто.

Водночас, митники фіксуватимуть порушення з перевищення терміну тимчасового ввезення (транзиту) автомобіля понад 30 діб та за рішенням суду порушнику доведеться сплатити штраф 170 тис грн, або застосовуватиметься конфіскація «євробляхи».

Пресслужба Закарпатської митниці

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів