Майстерклас із джазу провів для закарпатських студентів джаз-мен зі США

Майстерклас із джазу провів для закарпатських студентів джаз-мен зі США
Американський музикант Енді Мідлтон приїхав 11 листопада до Ужгорода провести джазовий майстерклас. У музичному коледжі на вулиці Волошина зібралися студенти і викладачі закладу. Організували захід в межах міжнародного ромського джазового фестивалю "Пап-Джаз-Фест", — повідомив організатор Віллі Пап молодший. За його словами, в Ужгороді в ці дні — 10-11 листопада — триває вже 24-й фестиваль джазу.

 

Енді Мідлтон почав майстер-клас з універсальних композицій. Саме так робить, каже, коли не знає рівня гри учнів: "Я навчаю молодих і старших людей, які мають і не мають досвіду. Показую їм те, що я роблю".

Енді Мідлтон почав займатися музикою ще в дитинстві. В п’ятнадцятирічному віці почав грати джаз.

"Я грав різні стилі музики. — розповів музикант. — Грав диско, рок-н-рол, грав з Аретою Франклін, з Хуліо Іглесіасом іспанський поп. Найбільше я зосереджений на джазі – це моя музика. Але я грав із багатьма типами музикантів".

Із Енді Мідлтоном грає першокурсниця Олександра Котигорох: "Насправді було дуже цікаво. Я дізналася для себе багато нової інформації. Це багато чого мені дало, думаю, і в майбутньому теж".

Це другий майстер-клас, який провели в межах 24-го "Пап-Джаз-Фесту", розповів організатор Віллі Пап-молодший. З його слів, організатори фестивалю щораз більшу увагу приділяють навчанню молоді азів джазу.

"Не тільки як фестиваль, як концертна частина, а й уже в освітньому плані ми багато приділяємо цьому уваги. Тому що хочеться, щоб Ужгород, наше Закарпаття мали майбутнє в джазі, і це все робиться спеціально для студентів, викладачів", — пояснив музикант.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів