Зустріньте світанок 30-ї річниці Незалежності України із Закарпатським народним хором

Зустріньте світанок 30-ї річниці Незалежності України із Закарпатським народним хором
Вже сьомий рік поспіль Заслужений академічний Закарпатський народний хор запрошує ужгородців та гостей міста разом відзначити головне державне свято.

 

Започаткована колективом унікальна культурно-мистецька акція не має аналогів в Україні: саме з Ужгорода, зі зворушливої світанкової молитви починається цей особливий для країни день. Захід щоразу змінює місце проведення, позначаючи найпривабливіші та найбільш знакові локації нашого старого міста, й долучається до нього все ширше коло учасників і симпатиків. Не стане винятком і цьогорічна акція, до якої артисти на чолі з художнім керівником і головним диригентом Наталією Петій-Потапчук готуються з особливою ретельністю.

Тож 24 серпня о 6-й годині ранку Заслужений академічний Закарпатський народний хор запрошує всіх на Київську набережну, щоб разом зустріти схід сонця і почати 30-й День Незалежності України спільною «Молитвою за Україну». Акція відбудеться перед будівлею Закарпатського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв, біля пам’ятника

Олександру Духновичу. Родзинкою цьогорічної події стане виступ народного фольклорно-дослідницького гурту «Курінець» із м.Краматорська Донецької області (керівники – Наталія Кулинич і Володимир Ткаченко), який вдруге приїде в наш край на запрошення Закарпатського народного хору: з цим самобутнім ансамблем ужгородці мали нагоду познайомитися на спільному концерті двох колективів. Участь гостей зі сходу вкотре засвідчить, яка прекрасна, велика і неповторна наша країна. І тільки спільними зусиллями, щирим патріотизмом, добрими справами ми зможемо її вберегти і відстояти. До акції долучаться знані місцеві колективи: чоловіча хорова капела «Боян» УжНУ (керівник – Олена Короленко ), Зразковий вокальний ансамбль «Перлинка» Ужгородської ДМШ ім.П. І.Чайковського (керівник – Марія Мудранинець), народний вокальний ансамбль «Ужанка» (керівник – Василина Вовканич), народний фольклорний ансамбль «Материнка» Оноківської ОТГ (керівник – Ондраш Тазінгер), народний камерний хор «Кредо» інтелігенції м.Ужгород (керівник – Ярослав Кирлик), а також заслужений артист України Олександр Куцик, учасники Закарпатської школи моделей «A'Star» (керівник – Анна Феєр) та дитячої театральної студії «Бавка».

Традиційно разом з артистами привітають народження нового дня Незалежності та молитимуться за щастя, мир і добробут нашого народу священики різних конфесій. Патріотичну тематику (Славень, марш українських націоналістів, «Ой, у лузі червона калина» тощо) доповнять духовні твори, молитва мовами нацменшин, театралізоване дійство за участі дітей та акторів, виступи народного артиста України Петра Матія (баритон), заслуженого артиста України Олександра Садварія (тенор), Емериха і Томаса Поповичів (труба). Тож цьогорічна «Зустріч сонця із Закарпатським народним хором» обіцяє стати ще більш яскравою, масштабною і видовищною. Запрошуємо всіх краян приєднатися до акції та засвідчити, що на Закарпатті живуть справжні патріоти, свідомі громадяни України!

Підготувала Таїсія Грись

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів