В Ужгороді презентували всеукраїнський проєкт «Чисті пляжі разом!»

В Ужгороді презентували всеукраїнський проєкт «Чисті пляжі разом!»
Всеукраїнський проєкт «Чисті пляжі разом!», який ініціював молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» презентують сьогодні в Ужгороді на набережній Незалежності.

 

Проєкт розрахований на 2021-2023 роки, спрямований об’єднати зусилля громади, муніципалітетів на вирішення проблеми забруднення сміттям пляжів, зон відпочинку, берегів водойм, популяризацію культури чистоти, правильного поводження з відходами.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв у своєму виступі відзначив, що забруднення берегів водойм – дуже болюча проблема не лише для Ужгорода, Закарпаття, а й для всієї України і подякував організаторам, насамперед за те, що пропонують шляхи її вирішення. Наголосив на важливості залучення до цієї справи молоді та нагадав, що чисто – насамперед там, де не смітять, а тому повагу до довкілля треба виховувати з найменшого віку.

Привітали організаторів та учасників також заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк, начальник управління

молоді та спорту Закарпатської ОДА Олег Муртазін та інші.

Президентка молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» Юлія Мархель розповіла, що впродовж 3 років 300 еко-волонтерів досліджуватимуть 12 стратегічних пляжів на Азовському, Чорному морях, на річках та озерах, відтак сформують дорожню мапу для запровадження системи дій по всій Україні.

Сьогодні четверо волонтерів та всі охочі спустилися до Ужа біля Лінгвістичної гімназії, щоб провести невеличку толоку, дослідити, яке сміття є на березі, сортувати, провести соціологічне опитування. Нагадаємо, цей берег активісти «Let’s do it Ukraine» нещодавно вже прибирали під час толоки.

На набережній незалежності сьогодні презентували екологічні ініціативи, майстер-класи, зокрема з виготовлення екопаперу, настільні ігри, згодом просто неба покажуть документальний фільм «Дім» за співпраці фотографа дикої природи Яна Артюса-Бертрана та режисера Люка Бессона, будуть музичні виступи, інші активності.

Організатори розповіли і про плани в рамках проєкту на найближчі 3 роки в Україні та Ужгороді. До проєкту запросили долучатися всіх відповідальних людей, анонсували, що заплановано чимало фестивалів, активна діяльність еко-патрулів, екологічні експедиції, тренінги, табори, форуми, інформаційно-просвітницькі заходи тощо.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів