ЗНО з історії: в Ужгороді порушень не було

ЗНО з історії: в Ужгороді порушень не було
Порушень під час зовнішнього оцінювання із історії в Ужгороді не зафіксували. Про це повідомила відповідальна за проведення тестування в окрузі міста Олена Шварц. Із зареєстрованих на ЗНО в Ужгороді 2077 не прийшла 621 людина. Загалом нині в обласному центрі працювали 9 пунктів. В 12-й школі тестування мали складати 180 учасників, розповіла відповідальна за пункт тестування Ярина Харіна.

 

Мама Анни-Марії Бачинської заспокоює дочку перед тестуванням з історії. Дівчина перевіряє документи на ЗНО та розповідає: для ЗНО обрала історію, бо в неї в родині ціла династія істориків.

"Бабка з дідом були історики, і тато також закінчив історичний факультет. Я трішки хвилююся, за англійську та українську я не переживала абсолютно, а за історію переживаю, адже це важкий предмет. Набагато важчий, ніж українська мова. Готувалася я впродовж року з репетитором", — розповіла дівчина. Хвилюється і мама Галина Бачинська, каже: не спала ночами від першого ЗНО. Донька моя всі роки вчилася дуже добре, і я думаю, що вона набере не менш як 190 балів", — сказала жінка.

Запускати учасників до пункту проходження тестування почали близько 9:40. На вході всім вимірювали температуру На ЗНО історії прийшов і Богдан Деяк. Хлопець розповів: впродовж року теж готувався до тестування з репетитором.

"Здаю профільний рівень ЗНО з історії, щоб у подальшому вступити на юридичний, — розповів Богдан. — Рівень ДПА якщо здавати, то це тільки новітня історія, початок 21-го століття, а повністю ЗНО це історія – це й історія давніх часів, і до 20-го, і включаючи ДПА, тобто 60 завдань. А якби було ДПА, то це тільки 30 завдань".

О 10.50 двері школи зачинили. О 13.30 почали виходити учасники, які виконали завдання. Серед них і Анна-Марія Бачинська.

"Завдання були досить важкі: перша частина важка, друга не дуже. У першій частині було дуже багато дат, — розповіла вона. — Я, в принципі, очікувала такі завдання, але не очікувала, що вони будуть настільки важкі. Було багато діячів: художніх, літературних, історичних. Багато було картинок, пам’яток, це також дуже важко. Буде видно, на який бал я написала".

Загалом у 12-й ужгородській школі мали складати тестування з історії 180 людей, каже відповідальна за пункт тестування Ярина Харіна.

"На ЗНО не з’явилися 36 учасників, 144 учні склали його, — прокоментувала вона. — Писали до завершення. Учні розповідали, що по мірі можливості можна було усе виконати, впоратися. Завершилося, усе без будь-яких інцидентів, вилучень не було".

В Ужгороді, за словами відповідальної за проведення ЗНО в окрузі міста Олени Шварц, порушень не зафіксували. Не з’явилася на тестування 621 людина із зареєстрованих 2077.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів