«Веселковий передзвін» лунатиме в Ужгороді

25 травня на базі КЗ «Закарпатський музей народної архітектури та побуту» ЗОР (м. Ужгород, вул. Капітульна, 33 а) відбудеться фольклорний фестиваль-конкурс «Веселковий передзвін» учнів мистецьких шкіл області. Організатори – департамент культури, національностей та релігій Закарпатської облдержадміністрації, КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР. Початок об 11 годині.

 

У Закарпатському музеї народної архітектури та побуту зранку до вечора просто неба лунатимуть прадавні закарпатські народні пісні, сопілкові награвання, сигнали трембіти та запальні ансамблеві народно-інструментальні мелодії, які поєднуються з народними танцями, іграми та фрагментами обрядових дійств. Юні виконавці з різних куточків Закарпаття з’їжджаються на цей завершальний у навчальному році фестиваль-конкурс, який підсумовує річні фольклорні фестивалі учнів мистецьких шкіл і є головним змаганням дітей області на краще виконання народно-музичних творів. Кожен із учасників демонструє неповторність і унікальність народної музики свого регіону, а в поєднанні їх виступи утворюють багатобарвну веселку музичного фольклору різних етнографічних груп і національностей нашого краю.

У Закарпатській області цей дитячий фольклорний фестиваль-конкурс є одним із наймасштабніших. Він сприяє збереженню зв’язку поколінь, допомагає запалити вогник інтересу до культурних надбань наших дідів-прадідів, виховує любов до традицій рідної землі, засвідчує про позитивні тенденції в удосконаленні виконавської майстерності й наближення виконавства до фольклорних першоджерел. Усі танці супроводжуються «живою» музикою в народному дусі.

Бажаємо усім гарних вражень та перемог!

Віра Мадяр-Новак, провідний методист КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, заслужений діяч мистецтв України

 

 

21 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів