Як гасити лісову пожежу: 20 лісництв на Закарпатті перевірили рятувальники

Як гасити лісову пожежу: 20 лісництв на Закарпатті перевірили рятувальники
Одне порушення виявили нині працівники ДСНС області в Довжанському лісгоспі. Перевіряли там дотримання протипожежних вимог, повідомив головний інспектор служби надзвичайних ситуацій Закарпаття Анатолій Галатиба. За його словами, такі перевірки проводять щороку.

 

Працівників лісгоспу перевіряли, як вони вміють гасити пожежу. Начальник відділу лісового та мисливського господарства Довжанського лісгоспу Василь Трикур розповів, що роблять працівники лісгоспу, коли отримують повідомлення про пожежу.

"Поступає повідомлення про лісову пожежу, даємо наказ про те, що машина під’їжджає, забирає ємності, грузить, складаємо помпу, кладеться помпа, під’їжджаємо до водозабору: це може бути озеро або річка, якщо біля лісового масиву, і їдемо до лісової пожежі", — пояснив він.

Помічник лісничого Іван Синетар показує інвентар, який використовують для гасіння пожежі в тих місцях, куди не може проїхати машина.

"Є сорок лопат, 15 грабель, 10 мотик. Мотиками, лопатами викопуємо горючу підстилку, траву або що там горить і засипаємо глиною, щоб вогонь не розповсюджувався далі", — розповів Іван Синетар.

Суспільне Закарпаття

 

08 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів