Богдан Андріїв взяв участь в онлайн-конференції про міжнародне співробітництво в умовах коронавірусу

Богдан Андріїв взяв участь в онлайн-конференції про міжнародне співробітництво в умовах коронавірусу
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні узяв участь у публічній онлайн-дискусії «За закритими кордонами: транскордонне співробітництво України та ЄС у часи Covid-19». Захід відбувся в рамках проєктів «Розуміння угод про асоціацію між ЄС та Україною, Молдовою і Грузією» (3DCFTAs) за підтримки Уряду Швеції та «Посилення ролі ОГС у демократизації України», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій за підтримки Європейського Союзу.

 

Представники центральної, місцевої та регіональної влади, громадських організацій, експерти обговорили ключові соціальні та економічні виклики, екологічний вимір співпраці з ЄС; як співробітництво допомагає вирішенню питань історичної спадщини, задоволенню потреб нацменшин тощо. Про досвід Ужгорода розповів міський голова Богдан Андріїв:

«Ми приділяємо особливу увагу розширенню співпраці з міжнародними партнерами, зокрема з 22 містами-побратимами в 12 країнах світу. В Ужгороді зараз реалізується 10 грантових проєктів у рамках Програм «Україна – Польща – Білорусь 2014-2020», «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2014-2020», «Румунія – Україна 2014-2020», 3 проєкти перебувають на етапі укладання грантових контрактів».

На онлайн-зустрічі обговорили, наскільки ефективними є програми з транскордонного співробітництва та чи вплинув Covid-19 на їх реалізацію. Зокрема, зазначалося, що дистанційно, через сучасні засоби і платформи комунікації, працівники Ужгородської міської ради провели понад 70 зустрічей.

«З одного боку, онлайн-формат дозволяє залучити до обговорення актуальних проблем міжнародної співпраці максимальну кількість учасників із різних країн. Проте дистанційна комунікація не завжди ефективно замінює живе спілкування, адже саме під час безпосередніх зустрічей проводиться обмін досвідом, передовими практиками. Міжнародне співробітництво через поширення коронавірусу зазнало чимало впливів і водночас набуває нових форм. Проте ми з надією дивимося в майбутнє та сподіваємося, що незабаром зможемо знову зустрітися з нашими друзями та партнерами з міст-побратимів і продовжити співпрацю на благо громад», – зазначив Богдан Андріїв.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів