Врятувати Сент-Міклош: через карантин уже більше року Чинадієвський замок пустує ВІДЕО

Врятувати Сент-Міклош: через карантин уже більше року Чинадієвський замок пустує ВІДЕО
Врятувати Сент-Міклош. Вже більше року Чинадієвський замок пустує. Захоплюючий туристичний об’єкт приваблював тисячі туристів, як з України, так і за кордону, найбільше їх тут збиралося під час проведення традиційних фестивалів – проте через затяжний карантин побувати у замку не можна.

 

Орендатор замку Йосип Бартош розповідає про свою частину життя, яку присвятив пам’ятці.Тут з року у рік проводять чимало фестивалів, зокрема один з найпопулярніших – фест середньовічної культури «Срібний Татош», він відбувається традиційно, в кінці травня, там можна поринути в середньовіччя. Рицарі, лучники, танцівники , трубадури та інші суб’єкти тогочасної культури – усе це неабияк манить туристів. Усі – від малого до великого збираються тут для перегляду вражаючого дійства.

Славиться замок, і квітковим фестивалем «Кохання в Сент-Міклош». Подвір’я, сад та зали місцевої фортеці традиційно прикрашають тисячами троянд, окрім того відвідувачі поринають в середньовічну атмосферу і мають нагоду побачити історично відтворене весілля Ілони Зріні та Імре Текелі.Йосип Бартош каже, карантин ніби зупинив життя у замку. Зараз усвідомлювати, що місце, куди він упродовж багатьох років вкладав душу пустує – неабияк важко, і має величезні сподівання що карантин закінчиться, і туристи зможуть відвідувати місцину, як і раніше.

Бачить пан Йосип, і позитивні моменти, зокрема каже, що тепер з’явився час провести трохи ремонтних робіт, проте усе в решті решт упирається у кошти.

 

10 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів