На Закарпатті почали використовувати високотоновану та галотерапію для реабілітації хворих після COVID-19

На Закарпатті почали використовувати високотоновану та галотерапію для реабілітації хворих після COVID-19
Швидше відновитися після коронавірусу: медики розробили програму реабілітації для людей, які перенесли Ковід -19. Адже, як відомо, під час хвороби, страждають усі органи та системи, а також загострюються хронічні захворювання. 

 

Коронавірусна інфекція – недуга, з якою вже довелося стикнутись значній частині людей. В окремих випадках вона протікала безсимптомно, однак у когось  розвилася  пневмонія та  дихальна недостатність. Як стверджують лікарі, при цій хворобі уражаються і інші системи.  Тож, окрім  лікування, не менш важлива реабілітація для відновлення усього організму.

Відновлення після коронавірусної інфекції потрібно всім, незалежно від ступеня важкості перенесеного захворювання. Деякі оздоровчі заклади вже пропонують можливості для проведення післяковідної реабілітації. Розробили програму для людей, які перенесли Ковід -19 і  в одному із курортно-оздоровчих заладів Закарпаття. Для цього використовують різні підходи. Галотерапія – базується на створенні штучного мікроклімату. Основним фактором, що впливає на здоров’я людини, що знаходиться у соляній кімнаті, є дихальне середовище, насичене сухим аерозолем солі. Також благотворно діє на організм  – озонотерапія, яка допомагає насичити організм киснем. Використовують тут і фітотерапію,  проводять інгаляції  з мінеральною водою, пропонують вуглекисло-мінеральні ванни, що стимулюють загальний кровообіг, спробувати тут можна і кисневу пінку, яка допомагає відновити життєві сили.Для відновлення організму використовують  і спеціальні прилади.

Один з них – HIT op – унікальна технологія, яка дозволяє впливати на організм  на клітинному рівні, покращує імунітет лікує цілу низку заворювань які провокує ковід -19. Важливою  складовою для відновлення організму є дихальна гімнастика та фізичні вправи. Позитивно впливають на організм і прогулянки.  Саме тому тут  розробили теренкурні  маршрути, які дозволяють не лише подихати свіжим повітрям, а й помилуватись карпатським краєвидами.

Як кажуть медики, на відміну від лікування, післяковідна реабілітація включає в себе багато приємних процедур, які дозволяють нормалізувати роботу організму в цілому ну і обов`язково покращити настрій.

Більше дивіться в сюжеті М-студіо:

 

01 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів