Ректор Володимир Смоланка відповів на важливі питання колективу Українсько-угорського навчально-наукового інституту УжНУ

Ректор Володимир Смоланка відповів на важливі питання колективу Українсько-угорського навчально-наукового інституту УжНУ
Насичений графік зустрічей керівництва УжНУ з колективами підрозділів університету продовжується. Тож у четвер, 4 лютого, ректор УжНУ Володимир Смоланка разом з проректором Дмитром Соймою зустрілися з працівниками Українсько-угорського навчально-наукового інституту.

 

«Основною нашою метою є почути проблеми кожного факультету. Ми зібрались тут, щоб дізнатись, що вас турбує. Для нас немає незручних питань. Прошу піднімати навіть найменші прохання, звертатись зі всім, що маєте бажання висловити. Щоб ми у комфортній, невимушеній атмосфері все обговорили і допомогли. Про деякі  питання ми знаємо, адже завжди перебуваємо на зв’язку з вашим керівництвом. А також дуже цінуємо, що деякі з них ви можете вирішити автономно» – зазначив Володимир Смоланка.

Першим взяв слово директор інституту Олександр Шпеник: «Напередодні ми з колегами розмовляли про те, які питанні нам потрібно винести сьогодні на обговорення. І, насправді, мушу відмітити, якихось «застарілих», таких, що не вирішуються роками у нас немає. Усі поточні питання ми можемо вирішити у робочому порядку. А це, передусім, значить, що ректорат працює добре. Тож після обговорення, ми дійшли до висновку, що перш за все нас цікавить, які зміни чекають на наш підрозділ після набуття чинності у 2023 році закону «Про освіту». А також у колег є питання з приводу  Центру сертифікації з іноземних мов, ремонтів, оновлення комп’ютерної техніки та закупівлі наукових приладів». Опісля слова директора інституту викладачі детальніше виступили по кожному питанню.

Щодо закону «Про освіту» ректор Володимир Смоланка відповів: «Ми всі розуміємо, що це ті зміни, до яких ми зобов’язані адаптуватись. Я думаю, ми захистимо нашу позицію і знайдемо правильний баланс, який буде нас влаштовувати, працюючи в рамках законодавства. Головним для нас є те, щоб не відбулось зменшення попиту в абітурієнтів. Адже останні два роки ми спостерігаємо позитивну динаміку. А ми працюємо у колосальному конкурентному середовищі і повинні перемагати якістю навчання. Тож це питання буде врегульовувати ректорат  з Міністерством освіти і науки України».

Не виникло непорозумінь і щодо питань про матеріально-технічну базу. У зв’язку з переходом на дистанційне навчання, в минулому році здійснено закупівлю 120-ти лептопів для потреб викладачів УжНУ. Є в планах і закупівля техніки для запису лекцій. Тому у найближчий час необхідні девайси будуть передані в інститут. Щодо ремонтних робіт, слід зазначити, що дуже позитивні зміни очікують на університет у рамках проєкту «НЕФКО». УжНУ став одним із 7-ми вишів зі 130-ти претендентів, які пройшли конкурсний відбір проєкту. Також важливо, що останні роки в університету з’явились можливості для придбання приладів для наукової діяльності. Отже, прохання про спектрофлуориметр для інституту теж буде розглянуто, як і всі інші питання, що пролунали під час зустрічі.

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів