Літераторів та науковців Закарпаття запрошують до участі у Всеукраїнському літературному конкурсі

Щороку в Україні з ініціативи Жіночого товариства імені Ольги Басараб та Олени Теліги та Організації українських націоналістів проводиться Всеукраїнський літературний конкурс імені Олени Теліги та Олега Ольжича. Головною метою конкурсу є утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних цінностей та пріоритетів.

 

Конкурс проводиться у п’яти номінаціях і охоплює як літературні, документально-публіцистичні твори, так і наукові дослідження національно-визвольної боротьби українського народу. До участі у конкурсі запрошуються студенти, аспіранти, науковці, краєзнавці, працівники архівів та бібліотек. Прийом конкурсних робіт триває з 1 квітня до 1 вересня. Конкурсні роботи надсилаються за адресою: [email protected] з позначкою «Конкурс, оргкомітет». Переможці конкурсу отримають звання лауреата та будуть нагороджені спеціальними дипломами. Інформація про переможців буде поширена у ЗМІ. Кращі конкурсні роботи будуть надруковані у збірнику конкурсу, частина накладу якого буде розповсюджено по бібліотеках України. Автори отримають подарункові 5 примірників книги. Контактна особа; Надія Бугай, тел.: (096) 377 94 45. E-mail: [email protected]

Конкурс проводиться у таких номінаціях:

I.      Художні твори (прозові та поетичні твори про події та учасників національно-визвольного руху; про волонтерів, добровольців, військовослужбовців, капеланів, медпрацівників, журналістів, які брали або беруть участь у російсько-українській війні).

II.     Переклад поезій Олени Теліги і Олега Ольжича іноземними мовами.

III.    Документально-публіцистичні твори (нариси та есеї про учасників національно-визвольних змагань, зокрема, членів УВО, ОУН, УПА; нариси про учасників російсько-української війни, інтерв’ю з ними, репортажі з місць воєнних дій).

IV. Наукові праці (дослідження на основі архівних джерел, зокрема, відкриття невідомих історичних фактів про діяльність УВО, ОУН, УПА).

V. Буктрейлерн - короткі аматорські відеоролики, зняті за мотивами книг про визначних діячів національно-визвольного руху, зокрема ОУН і УПА.

1.3 На Конкурс подаються оригінальні твори, написані українською мовою, які раніше не оприлюднювалися, зі світлинами, фотодокументами та іншими ілюстраціями (при наявності). Обсяг роботи: до 100 сторінок у форматі Word (міжрядковий інтервал 1,5, шрифт Times New Roman, кегль 14).

1.4 До участі у Конкурсі запрошуються: студенти, аспіранти, науковці, краєзнавці, працівники архівів і бібліотек.

1.5 Прийом конкурсних робіт триває з 1 квітня до 1 вересня.

Конкурсні роботи надсилаються за адресою: [email protected] з позначкою «Конкурс, оргкомітет».

1.6. До конкурсної роботи додається окремий файл з інформацією про автора за такою формою:

•       номінація і назва конкурсної роботи;

•       ПІБ та фото автора конкурсної роботи;

•       навчальний заклад або місце роботи автора;

•       електронна пошта і номер мобільного телефону автора;

•       поштова адреса автора для пересилки збірника Конкурсу.

Пресцентр Закарпатської ОДА

 

06 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів